Az eper és a legjobb barátai

Az eperszezon tombol. A piacokon messziről érezzük az illatát és csábít minket arra, hogy ott helyben felfaljunk egy kilót belőle. Magunk között megbeszéltük, hogy valójában az eper egymagában is olyan finom, hogy recept nélkül is ki tudjuk élvezni a szezonját. De nem hagyunk ötletek nélkül! Ebben a posztban bemutatjuk, hogy mely ízekkel harmonizál legjobban a friss zamatos eper. 

Eper és friss bazsalikom

strawberrylemonade_blog.jpg

Fantasztikus frissítő kombináció és látványnak sem utolsó ez a kis szövetség. A bazsalikom kirobbanó zamata kiemeli az eper édességét. Bátran használd ezt a kombinációt limonádéhoz, úgy, hogy a friss leveleket és az eper darabokat összenyomkodod a pohárban, és klasszikus citromos limonádéval öntöd fel. Ugyanezt lefagyasztva is „fagyiként” fogyaszthatod. Saláták alapja is lehet egy kis zölddel kiegészítve, balzsamecettel meglocsolva, de az avokádó is remekül passzol hozzá. Mentával is helyettesítheted, bár az egy kicsit intenzívebb íz, inkább a limonádéba ajánljuk kiegészítőként.

Eper és feta sajt

fetaeper.jpg

A feta sajt intenzív sós ízét lágyítja az eper szolid édes zamata. Együtt használva szuper édes-sós ízeket csalogathatunk elő. Igazi nyári saláta alap. Köretként zöldekkel grill szárnyasokhoz ajánljuk. Magokkal is megbolondíthatod, hogy a lágy és a roppanós textúrákkal játszva izgalmas legyen a végeredmény.

Eper és tejszín

epertejszin.jpg

Klasszikus desszert kombináció. A tejszín és az eper lágysága együtt harmóniában egy igazán friss, visszafogott desszertet eredményez. Egyszerűen tejszínhabként eperre halmozhatod és már meg is van a látványos de gyors desszert a nyári hőségben. Ez a kombináció a tejszínes eperkrémleves alapja is. Pirított mandulával vagy mini túrógombóccal dobhatod fel.

Eper és fehércsoki

eperfehercs_1.jpg

Látványban szintén csodálatos és egyszerű desszertet készíthetsz el, ha olvasztott fehércsokiba mártod a megtisztított eper szemeket. Működik ét- és tejcsokival is. Másik, ebből a jól bevált kombinációból készült desszert, a fehércsokis-epres sajttorta. Kicsit időigényes, de megéri, ha valakit például meglepnél vele a szülinapján.

Eper és rebarbara

eperebarbara.jpg

Lassan a rebarbara szezon végére érünk, de még találhattok a piacokon. Ezt a savanykás zöldséget csodálatosan kiegészíti az eper édes íze. Ehhez a fagyi világnapjára hozott receptünket ajánljuk. Itt olvashatjátok. Piték kiváló tölteléke is lehet ez az összeállítás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztropolita.blog.hu/api/trackback/id/tr388742916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Hirdetés

Gasztropolita

Felmondtunk a rántotthúsnak! Ízek, trendek, események, a legújabb hírek egy helyen. Kövess minket a facebookon is! Ide írhattok nekünk: gasztropolitablog@gmail.com

Facebook oldaldoboz

Címkék

100% Balaton (2) 10 jel (1) adalékmentes (1) ajánló (18) aktuális (2) Augusztus 20 (1) Balaton (5) balaton (1) balatonfüred (1) bár (2) bemutatjuk (1) best of (1) Bocuse dOr (2) bor (4) Budapest (15) budapest (2) catering (2) cikk (4) csárda (1) csopak (1) desszert (4) EB recept (23) egzotikum (1) élelmiszeripar (1) esküvő (2) étterem (10) étteremteszt (1) Etyek (1) EURO2020 (23) fesztivál (10) fiatalok (1) film (1) forró (43) főzősarok (37) francia (1) furmint (1) galéria (2) Gasztroforradalom (8) gasztropolita (13) gasztrotrükkök (2) Gasztro élménytúra (4) gyerekek (1) gyorsétterem (1) hard seltzer (1) hedon (1) hírek (15) híresség (1) homola (1) india (1) indonéz (1) inspirációk (11) interjú (1) japán (1) jótékonyság (1) jótékonysági felhívás (2) karácsony (3) kávézó (1) keleties ízek (1) kelet kávézó (1) kézműves sör (1) kipróbáltuk (2) konferencia (2) könyvek (1) légli (1) Magyarország tortája (1) magyaros (1) mások írták (1) Michelin-csillag (2) mikulás (1) motiváció (1) Napraforgó torta (1) new wave (1) nyár (10) Olaszország (1) Ország tortája (1) paloznak (1) pesti istván (1) program (19) programajánló (4) programok (2) pulled pork (1) recept (9) rendezvény (7) rendezvényszervezés (7) rizling (1) sirha (1) söptei (1) sör (1) spárga (1) speciality kávék (1) szabályzat (1) szakácsruha (1) szendvics (1) szuvidolás (1) tanácsok (25) tea (1) tél (5) teszteltük (11) tippek (31) Törökország (1) trend (6) Ünnepi események (1) vélemény (3) vidék (1) vígmolnár (1) viper hard seltzer (1) Vomberg Frigyes (1) workshop (3) zöldség (1) Címkefelhő
süti beállítások módosítása