Könnyen elkészíthető ünnepi csemege. Frissen sülve az igazi, de másnap picit megmelegítve, juharsziruppal megcsurgatva és fahéjjal meghintve is isteni finom!
Hozzávalók
1 csomag réteslap (6 db-os, sütésre kész)
2 db közepes birsalma
4 ek. darált dió
2 ek. ét csoki pasztilla
2 ek. aszalt áfonya
2 ek. olvasztott vaj
1 tojás a kenéshez
fahéj, szegfűszeg, cukor, citrom ízlés szerint
Elkészítés
- A birsalmákat megpucoljuk, kis kockára vágjuk és puhára főzzük ( a főzővizet ízlés szerint ízesíthetjük fahéjrúddal, szegfűszeggel, citrommal és cukorral)
- Ha kihűlt összekeverjük a darált dióval
- Egy réteslapot vékonyan megkenünk az olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk még egy lapot. Keskeny csíkban ráhalmozzuk a birsalmás-diós töltelékünk felét, majd óvatosan feltekerjük. Ezt ismételjük a birsalmás-diós töltelékünk másik felével is, ezután a következő két lapot már étcsokival és aszalt áfonyával töltjük meg.
- Az elkészült rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 °C-on, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.
Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem! Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!
Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)
Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.
M
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.