Birsalmás-diós és étcsokis-asztalt áfonyás mini rétesek

Könnyen elkészíthető ünnepi csemege. Frissen sülve az igazi, de másnap picit megmelegítve, juharsziruppal megcsurgatva és fahéjjal meghintve is isteni finom!

minireteslogos2.pngHozzávalók

1 csomag réteslap (6 db-os, sütésre kész)
2 db közepes birsalma
4 ek. darált dió
2 ek. ét csoki pasztilla
2 ek. aszalt áfonya
2 ek. olvasztott vaj
1 tojás a kenéshez
fahéj, szegfűszeg, cukor, citrom ízlés szerint

Elkészítés

  • A birsalmákat megpucoljuk, kis kockára vágjuk és puhára főzzük ( a főzővizet ízlés szerint ízesíthetjük fahéjrúddal, szegfűszeggel, citrommal és cukorral)
  • Ha kihűlt összekeverjük a darált dióval
  • Egy réteslapot vékonyan megkenünk az olvasztott vajjal, majd ráhelyezünk még egy lapot. Keskeny csíkban ráhalmozzuk a birsalmás-diós töltelékünk felét, majd óvatosan feltekerjük. Ezt ismételjük a birsalmás-diós töltelékünk másik felével is, ezután a következő két lapot már étcsokival és aszalt áfonyával töltjük meg.
  • Az elkészült rétesrudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 200 °C-on, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

minireteslogos1.png

Ez a receptem megtalálható a Gourmet&Delicious on-line Magazin ünnepi számában. Lapozz bele a Magazinba ide kattintva.

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy  hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

M

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr7814477898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása