Spenótos- füstölt tarjás sós pite, fetával

Ez a recept elköltözött az új oldalamra, ami néhány pillanat múlva automatikusan megnyílik.

Készítettél-e már quiche-t? Bevallom én még sosem, így nagy izgalommal és várakozással készítettem el egy családi összejövetelre ezt a spenótos-füstölt tarjás, fetás sós pite variációt. Mennyei lett! Tökéletes étel volt, az egész család nagyon szerette, igazi laktató vacsora rohanós hétköznapok remek lezárásaként és szerintem az ünnepi asztalon is simán megállta a helyét. Biztosan kipróbálok még más verziókat is, hiszen számtalan íz és hozzávaló kombinációban készíthető el ez a remek sós pite alap.

sospitelogos3.png

Hozzávalók

Tészta:
1 csomag Tante Fanny quiche (sütésre kész, 32 cm átmérőjű)

Töltelék:

240 g főtt/füstölt tarja apróra vágva
200 g spenót (fagyasztott)
90 g feta sajt felkockázva
fél fej vöröshagyma apróra vágva
3 ek. zsemlemorzsa
3 db tojás
1 dl főzőtejszín
1 dl tejföl
1 dl tej
1 kk. fűszerkeverék
só, bors ízlés szerint

A tetejére:
100 g reszelt trapista sajt
3-5 szem koktélparadicsom
bazsalikom levél
sospitelogos.pngElkészítés
A hagymát olajon megpirítom, majd hozzáadom a tarját és a korábban kiolvasztott spenótleveleket is. Pár percig gyakran megkeverve összemelegítem, majd félreteszem hűlni.
2) 26 cm-es kerek tortaformát kivajazok belehelyezem a kész Tante Fanny quiche tésztát, a felesleges széleket levágom. A tészta alját jól megszurkálom, majd rászórom a 3 ek. zsemlemorzsát.

3) A 3 tojást a tejszínnel, tejföllel, tejjel alaposan elkeverem, majd hozzáadom a kockára vágott feta sajtot, ízlés szerint fűszerezem. Végül hozzákeverem a füstölt tarjás spenóthoz. Az így elkészült masszát ráöntöm a tésztára, tetejét megszórom a reszelt trapista sajttal és a félbe vágott koktélparadicsomokkal 

4)190 °C fokra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütöm. Tipp: fogyaszthatjuk melegen, és hidegen is! sospitelogos2.png

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új tartalmakról sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Használd a #gastrotherapy hashtaget és mutasd meg Te milyen finomságot sütöttél, főztél legutóbb! :)

szia_melinda_vagyok_2.pngBlogomon és social média felületeimen is szívesen működök együtt gasztro influencerként a profilomba illő cégekkel, márkákkal. Bővebb információkért, ajánlatkérésért keresd fel honlapomat.

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr8714473918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása