5+2 pizzás hely amit ki kell próbálnod

2022. november 26. 18:25 - GastroGuide

Talán nincs olyan ember, aki ne szeretné a pizzát, de most komolyan. Mi biztosan imádjuk, úgyhogy mutatjuk, ezek a mi kedvenc helyeink 2022 őszén.

 

Felicita

 

e3217980-9865-4392-a26b-0fc6e9a63e9d.jpeg

 

Lazaság, aperitivo time, és a legjobb olasz alapanyagok. Ez a Felicita, ahol nem bíznak semmit a véletlenre, már a nyitástól kezdve az az ambiciózus törekvésük, hogy az ország egyik legjobb olasz éttermévé váljanak. Ha ez a pizzájukon múlik, akkor nincs okuk aggodalomra. A hamisítatlan, fatüzelésű kemencében készült csodák úgy pompáznak a tányéron, mintha egy citrusos illatú, toszkán teraszon ücsörögnénk. Amit mindenképpen ki kell próbálni, az a cukkinis, mortadellás különlegesség.

Cím: 1124 Budapest, Apor Vilmos tér 11.

 

 

Zsiráf Buda

 

7bf78e86-55e2-4493-935d-27bfad808e8f_1_201_a.jpeg

 

Buda egyik legmenőbb gasztrobárja tökéletes helyszín a baráti összejöveteleknek. Kevés annál jobb dolgot tudunk mondani, mint amikor egy fárasztó hét után összeültök a kis társasággal, hogy megosszátok egymással az elmúlt napok eseményeit, hozzá forró, puha szélű pizzát majszoltok, melyen nyúlik a fincsi sajt, koccintotok egyet, és hálásak vagytok ezért a derűért. A Zsiráf Buda pontosan ezt nyújtja, a nápolyi típusú kerek tésztacsodáikra pedig szezonálisan választanak feltéteket. Bennünket a házi sütőtök szószos, speck sonkás, pecorinós, pirított tökmagos változat egy csapásra megvett!

Cím: 1024 Budapest, Kis Rókus utca 2-4.

 

 

Sport Bisztró

 

b4bbf9e0-0a87-4844-91fc-562c7b0f196c_1_201_a.jpeg

 

Közös szurkoláshoz és közös falatozáshoz a pizza a legjobb választás. Igazságosan elosztva a finom szeleteket együtt izgulhatunk kedvenc csapatunkért. A zuglói Sport Bisztró régóta a környéken lakók kedvence, de a város különböző pontjairól is bevonzza a vendégeket. A laza, sportosan elegáns, trendi helyen Olaszországból és hazai termelőktől szerzik be a vékonytésztás nápolyi pizza alapanyagait, melyek közül a mi favoritunk a füstölt csülkös változat.

Cím: 1142 Budapest, Szőnyi út 2.

 

 

Cukorborsó Kertvendéglő, Páty

 

1866f417-e542-4d0a-aeae-65d1dbb6eecf.jpeg

 

Nem túloztunk, amikor azt írtuk korábban, hogy pizzaszerelem izzik a pátyi kemencében. Olyannyira, hogy itt nem csak egy falat itáliát kaphatunk, hanem egy hatalmas adagot. Balázs Attila pizzakemencét építtetett és másfél év kísérletezése után saját tésztareceptet fejlesztett ki. Nem véletlenül a „Cukorborsó kedvence” a legnépszerűbb a vendégek körében, mi is arra szavazunk. Ez paradicsomos alappal készül, gorgonzola, mozzarella, olasz főtt sonka van rajta, majd sütés után tesznek rá bivalymozzarellát és szarvasgombaolajat. Tökéletes!

Cukorborsó címe: Somogyi Béla Út 131, Páty

 

 

 

Pizza Me

 

cddc8b0f-3dfd-4390-b71b-a590314cf7df_1_201_a.jpeg

 

Noha franchaise-ról beszélünk, de ha arról van szó, hogy a nagy rohanásban harapni kéne valami jót, de gyorsan, akkor mi a Pizza Me finomságait választjuk. A titka, hogy „szerelemből”, nem pedig anyagi megfontolásból vágtak neki az egésznek. Volt olyanra példa, hogy a korábbinál olcsóbb és finomabb sonkát találtak, de a megspórolt pénzt nem vitték haza a tulajdonosok, helyette inkább több sonkát tettek a pizzára. És ez a törődés érződik minden egyes szeleten.

 

 

 

Impasto

 

37002649-45d7-4386-a1b3-4e61088ceebd_1_201_a.jpeg

 

Igazi nápolyi pizza egy olasz pizzaszakácstól. Gyönyörű, habkönnyű tészta, itáliai alapanyagok, mérhetetlen kreativitás jellemzi a pizzéria kínálatát. Ez a friss ötletesség abban is megmutatkozik, hogy a pandémia alatt hatalmasat robbantottak a vakcina ízű fagylaltjaikkal: a különböző koronavírus-vakcinák származási helye ihlette ízeket az oltásokról nevezték el. Az ázsiai beütésű kókuszos-maracujáslett a Sinopharm, egy vodkás fagyit csináltak az orosz Szputnyiknak és az amerikai Johnson & Johnson pedig egy cheesecake fagyi lett. Visszatérve a pizzákra, azokat is épp ilyen figyelmességgel és mókás kreativitással készítik.

Cím: 1095 Budapest, Mester utca 40-44.

 

 

La Piazza

 

6bb8fa90-2727-43d8-943f-ee1bbffaece8_1_201_a.jpeg

 

Toszkán hangulat és közösségi tér Budán, az 50-es 60-as évek mediterrán dolce vita életérzésének jegyében. Autentikus receptúrák, eredeti olasz alapanyagok, és olasz durumlisztből készült, tíztojásos tészta, amit kézzel tekerős tésztavágó géppel készítenek. Speciális alapfűszerezésű, saját szósszal, friss fűszernövényekkel dolgoznak, és követik azt az alapelvet, miszerint az igazán jó pizzán csak egy, maximum két feltét van. Az egyedi fantázianévvel kínált pizzák közül a mi szívünket a fűszeres erdei gombás, pestós, azaz a gustofunghi ejtette rabul azonnal.

Cím: 1112 Budapest, Érdi út 16.

 

komment
Címkék: gui Etterem
süti beállítások módosítása