Ha azt mondom liszt és cukor nélküli süti, mi jut eszedbe? Az avokádó biztos nem. És a különböző magok? És ha azt mondom, még sütni sem kell? Na, kipróbálod?
Mindig is szerettem sütit készíteni és főként enni hétvégén. A ketogén diétában ez lehetetlennek tűnhet, de korántsem az. A képen a mai fejlesztésem. Szerintünk nagyon finom lett. A recept
egy 18 cm átmérőjű tortaformához készült.
Előkészítési idő kb 10 perc, hűtési idő kb 40 perc (sütni nem kell)
A torta alapjához:
100 gramm vegyes dió mix (dióbél, kesu dió, mogyoró és mandula) aprítóban megőrölve
3 púpozott evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál vanília aroma
3 evőkanál eritrit
A hozzávalókat alaposan összekevertem, majd a tortaforma alján egyenletesen elterítettem. Fagyasztóba tettem, ameddig a krém készült.
A krémhez:
2 érett avokádót (a magja és a héja nélkül)
100 gramm kókusz tejszín
1 púpozott evőkanál kókuszzsír
1 nagy citrom leve
3 evőkanál eritrit
A krém hozzávalóit aprítógépbe tettem és kb 1 percig pürésítettem. A krémet a korábban elkészült tortalapra kentem és megszórtam a citrom reszelt héjával.
ezután visszatettem a fagyasztóba kb 40 percre.
Nem számítottam rá, hogy ennyi idő alatt ennyire áthül, viszont így egy kicsit a parfé tortákra emlékeztet, szóval nekünk bejött. Ha te nem szereted a nagyon hideg állagot, sima hűtőbe is teheted, de ott legalább 2 óra fog kelleni neki.