Olasz bedobálós vacsora - ennél egyszerűbb már nincs is!
A mediterrán vacsorák nyomában újabb gyöngyszemre bukkantunk. Akiknek összefut a nyál a szájukban a gyerekkori tepsis krumplis vacsorákra gondolva, azok hamar meglátják benne a fantáziát. De még a többiek is.
Olasz tepsis zödségek
1/2 bögre rikotta
néhány kisebb csípős paprika (kevésbé csípős fajtát válaszunk, mint a peperoncino)
1 bögre koktélparadicsom, félbe vágva
1 fej radicchio saláta, negyedekbe vágva
1 fej vöröshagyma felszeletelve (először félbe, majd 1.5 cm vastag hasábokra vágva)
150 g szalámi, vékonyra szeletelve (Illetve ki mennyit kíván. Az ízfaktor a lényeg.)
400 g csicseriborsó (konzerv, lecsöpögtetve)
1/4 bögre vörösborecet
1/4 bögre extra szűz olivaolaj
4 gerezd fokhagyma
2 ek. szárított oregano
só
bors
a tálaláshoz pirítós kenyér
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd szétnyomjuk a fokhagymát, és a sóval, borssal, oreganoval, oliva olajjal, ecettel egy nagy tálban elkeverjük. Ebbe beleforgatjuk a hozzávalókat, a hagymával és a radicchióval óvatosan bánjunk, hogy ne essenek szét. Egy tepsiben szétterítve minden mehet be a sütőbe, ahol 20-30 perc alatt szép aranybarnára sülnek a finomságok. Azonnal tálaljuk tányérokra szedve, rikottával és pirítóssal körítve, vagy a kenyérszeletekre halmozva,ízlés szerint még egy kis olivaolajjal meglocsolva.