Kettő az egyben receptként is tekinthetnénk erre a mennyei desszertre, ugyanis az alapja egy házi vaníliás mogyorós puding, ami már önmagában is fantasztikus, így önmagában is megállja a helyét. Ám ezt a puding alapot fellazítottam habtejszínnel, s így kaptuk meg ezt a hihetetlenül finom pohárdesszertet, ami nem mellesleg nagyon egyszerű és gyors is.
A házi puding első hallásra valami nagyon macerás és nagyon időigényes dolgot sejtethet. Ám a valóság az, hogy gyorsabban van kész, mint azt gondolod és a kihűtése is felgyorsítható, ha jeges vízbe tesszük és folyamatosan keverjük. Innen pedig már csak egy ugrás a pohárkrém összeállítása.
A krémben tisztességes vanília mennyiség található, mert vaníliából soha nem elég. A mogyorós beütést pedig mogyoró aroma használatával értem el. Az elkészítése végtelenül egyszerű, és mivel nem használtam zselatint, így kizárt, hogy ezt a gazdag íz világot elrontsa a zselatin nem megfelelő használata. Édesanyám, aki semmilyen formában nem szereti a vaníliát, azt mondta csak megkóstolja, de felajánlja a részét másnak. Végül ő, aki nem szereti a vaníliát, megette az egészet. Hát létezik ennél nagyobb elismerés?! És bizonyíték arra, hogy ez tényleg egy őrülten jó krém!
Érdemes tehát elkészíteni, főleg ha a klasszikus csokoládé mousseon kívül szeretnél mást is kipróbálni. Mert bizony a csokoládé mousseon túl is van élet!