Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Savarin dióval, mandulával

2020. október 21. - Erika Stelázsija

Kettő darab narancsot és egy citromot jól megmostam, felszeleteltem és egy púpozott evőkanál cukorral és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje feltettem főzni. 15 perc után szilikon lapra szedtem és hagytam kihűlni.
Öt tojást, 30 dkg vajjal egy evőkanál cukorral, csipet sóval, 50 ml limoncellóval és 1 dl lével ( amiben a narancs-citrom főtt) habosra kevertem.
8 dkg diót és 8 dkg mandulát megdaráltam, összekevertem 25 dkg liszttel, egy narancs reszelt héjával és egy csomag sütőporral, majd elkevertem benne a tojásos keveréket.
A kihűlt narancs szeletekkel kibéleltem a formát, ( ami megmaradt, felkockázva a tésztában kötött ki )majd erre jött a tészta.
180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütöttem, majd kivéve megkentem egy kanál méz, 25 ml limoncelló és a lé redukciójának keverékével.

222.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr5416245624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása