A marha rostélyos szeletet , mely fél kilót is nyomott a csonttól való megszabadítás után, olajos, fűszeres pácba tettem, a hűtőben pihent négy napot. Reggel kivettem, hogy ne legyen hideg a hús, hiszen azt csak szoba hőmérsékletűvé válása után illik megsütni.
A négy nagy hámozott és darabolt burgonyát őt percig forraltam, majd leszűrve, tepsibe tettem pár darab répa , és két hasábokra vágott cukkini kíséretében. Olíva olajjal meglocsoltam, sóztam, borsóztam és előmelegített, 240 fokos sütőben pirosra sütöttem.
Közben fél fej, nagyon apróra vágott vörös hagymát, 5dkg finom házi vajon megdinszteltem, mozsárban tört, evőkanálnyi színes borst futtattam meg rajta, majd megszórtam egy kis kanál cukorral és hagytam karamellizálódni. Felöntöttem egy nyelet fehér borral, löttyintettem bele egy kis szója szószt, majd a Szentjánoskenyérfa édes, sűrű nedüjéből is kapott egy keveset. Sóztam, borsóztam és elkevertem benne 2,5 dl sűrű házi tejszínt. Na ezzel nem kell várni, hogy sűrűsödjön! Egy rottyantás és készen is volt.
Addig az oda készített grill serpenyő már füstölt, így mehetett bele a husi. Egy öntött vas serpenyővel segítettem, hogy egyenletesen érje a hő, 5-5 perc sütés után pedig már csak pihentetnem kellett. Addig a sütőből kivettem az elkészült zöldségeket, s tálaltam!