Ételek, receptek, finomságok, ötletek.

Erika stelázsija

Erika stelázsija

Galette (francia recept)

2020. július 01. - Erika Stelázsija

Nagyon sok képet láttam már erről csodálatos és egyszerű süteményről, itt a László nap, gondoltam meglepem vele a férjem. Sikerült. Eredetileg szilvával kellett volta készülnie, de most éppen apró gyümölcs volt kéznél. Legközelebb nektarinnal próbálkozom.

225 gr hideg vajat, 32 dkg lisztet ( én fele-fele finom és réteslisztet használtam), egy kiskanál cukrot és egy kiskanál sót összegyúrtam, folpackba csomagoltam és két órára a hűtőbe tettem. Kivéve, kőr alakúra nyújtottam, pitesütőbe tettem. Megszórtam negyedelt eperrel, ribizlivel, málnával, áfonyával, majd a tészta szélét szépen ráhajtogattam. Megszórtam szeletelt mandulával és a 190 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel, 35 perc alatt készre sütöttem. Amikor kihűlt pakoltam rá még a maradék gyümölcsből és megszórtam porcukorral.

g.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://erikastelazsija.blog.hu/api/trackback/id/tr6115974034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása