Bolti leveles tésztát kiterítettem, ráfektettem a bőrös lazac darabokat, ( három darab)amit előzőleg egy kis forró vajon megforgattam. Ugyanebben a serpenyőben 5 kis gerezd reszelt fokhagymát is átmelegítettem, erre jött a nagy marék spenót pici sóval. Kettő darab Lidl- ben vásárolt natúr, puha sajtot villával összenyomkodtam , adtam hozzá egy nyelet tejszínt és fél citrom levét.
A lazacra halmoztam a spenótot, rá a sajtkrémet, majd a tészta széleit tojással megkenve egymásra hajtogattam, tetejét is megkenve ment az előmelegített 190 fokos sütőbe, s addig sütöttem míg egy kis színt kapott. Közben elkészítettem a hagyma salátát.
Édes hagymát laskára vágtam, megfuttattam egy kis olíva olajon, hogy azért roppanós maradjon.10 deka forró vajban 3 evőkanál durum lisztet pirítottam, felengedtem egy dl tejjel, kettő dl tejszínnel, sóztam, kevés szerecsendióval fűszereztem, bele nyomtam a citrom másik felét és belekevertem a hagymát.
Együtt tálaltam a lazaccal, nagyon finom volt.
Tanulság; bár a spenótot kinyomkodtam és a sajtkrém is elég masszív volt, mégis szétrepedt, lazábbra kellett volna hagynom a tésztát. A jó pap is holtig tanul!