Csodás fanta szelet tojás nélkül

Sok idő eltelt a legutóbbi poszt óta. Szánom és bánom, hogy nem jelentkeztem újdonsággal, de azóta rengeteg minden történt és egy csodalatos pici lány anyukája lettem, aki mellett nem egyszerű bármi mással foglalkozni és persze szívesebben is játszok vele, mint hogy egy laptopot nyomkodjak.

De... Mivel ez a pici lány most 1 éves lett, adta magát a következő poszt és ezután többel is készülök.
Szóval... A pici lánykám 1 éves lett. Persze a családdal ünnepeltük. Kerti party, gyümölcsök és ami nem hiányozhat az a torta. Meg is rendeltem egy gyönyörű szép, nugatos-csoki tortát a "KisVirág" Cukrászdából. A csavar viszont most jön. A családunkban vagy egy lisztérzékeny, egy laktózérzékeny, egy mogyoró allergiás és én a tojás érzékeny... Nah gyerünk anyu, állj neki sütit sütni, hogy mindenki ehessen belőle. A kérdés már csak az volt, hogy egyet süssek vagy hármat.... 
Még szép, hogy megpróbálok megoldani mindent egyben, vagyis egyet minden mentesen . Így született meg a "minden mentes" Fanta szelet - torta, ami meglepően nagy sikert aratott.. (természetesen nem csak ebben a formában készíthető. Lehet "csak" tojásmentes verzióban is, ahogy majd látjátok)
Először is kell nekünk egy kakaós piskóta. Ehhez szükségünk lesz:
- 350g glutén mentes liszt keverék (vagy búzaliszt)
- 12g sütőpor
- 500ml laktózmentes tej (vagy normál)
- 4 evőkanál holland kakaópor
- 200g porcukor
A lisztet, sütőport, kakaót és cukrot összekeverjük és apránként adagoljuk hozzá a tejet, közben csomómentesre keverjük. Sütőpapírral bélelt formába öntjük és 180 fokon kb. 30 percig (mindenképp tű próbáig) sütjük. Majd pedig hagyjuk teljesen kihülni (nem kéz melegre, hanem hidegre)

Ezalatt megfőzzük a mázat:
- 7dl Fanta
- 6 ek porcukor
- 2 db vaníliás pudingpor
A pudingot a cukorral elkeverjük, majd hozzáöntjük a fantát és folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni. Nagyon fontos, hogy a tészta és a máz és kihüljön, mert a krémbe lévő vaj megolvad és szétfolyik. A máz lehet kéz meleg, mert különben nem lehet szépen elkenni.


Most jöhet a krém:
- 500g túró
- 6 ek porcukor
- 250g vaj
Ezeket alaposan kikeverjük.
Ha megvan, akkor a kihült tészta tetejére kenjük és jöhet rá a kéz meleg máz. Majd betesszük a hűtőbe pár órára.

Ezután pedig már nincs más dolgunk, mint jól elrejteni, különben nekünk nem marad belőle :D! 

img_20210810_163345.jpg