Egyszerű és gyors Calzone

Pizzának is tökéletes

Első saját készítésű Calzoném. Igazából ez egy pizzatészta alap, szóval pizza is lehet belőle.

Hozzávalók:
- 500g liszt

- 0,5 ek só

- 0,5 ek barnacukor

- 2 ek olívaolaj

- 325 ml langyos víz

- 1 tasak por élesztő

Töltelék:
- Lehet benne bármi, mindenki a saját ízlése szerint választja ki a belevalókat. Mi a sonka, gomba, kukorica, főtt tojás és 3 fajta sajt megoldást választottuk, pizzaszószos alapon.

Elkészítés: 
A langyos vizet elkeverjük a cukorral, élesztővel, olivaolajjal, és hagyjuk állni pár percig, addig a lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.

Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával összedolgozzuk. Ha már kezd összeállni a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és alaposan gyúrjuk át. A tetejét is picit meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, és másfél óra alatt hagyjuk megkelni.

Ezután lisztezett deszkán átgyúrjuk. Kettő vagy több kisebb adagra osztjuk, attól függ mit akarunk belőle. Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, utána valamilyen szósszal megkenjük, rápakoljuk a feltétet és összezárjuk a calzonénkat. Majd jöhet a sütés, kb 15-20 perc 200 fokon és kész is.
(Pizzánál, legmagasabb hőfok kell amit tud a sütőnk és elvileg 10perc) 

Jó étvágyat!