Régen csináltam már valami májas ételt, pedig nagyon szeretem és minden esetben valami spéci finomság szokott kisülni a dologból. Most valami egyszerű és gyors étel készítése volt a terv, így aztán hamar jött is az ötlet, hogy a szezonra való tekintettel összeházasítom cukkinivel a csirkemájat.
Kezdésként egy nagy fej apróra kockázott lilahagymával (24dkg) indult a műveletek sora, amit némi olajon üvegesre pirítottam (kb.10 perc) és közben csak frissen őrölt tarkaborssal fűszereztem. A végén 3 gerezd fokhagymát is ráreszeltem és további 1-2 perc pirítás következett. Ezután jöhetett 70dkg kockázott cukkini és egy szintén kockázott kápia paprika, egy újraborsozást követően szárított zsályával és tárkonnyal fűszereztem még (1-1tk) majd jó alaposan összeforgattam és egy 10 perces rotyogtatás következett, időnként megkeverve a lábas tartalmát. Ekkor ismét borsoztam és egy csokor apróra vágott friss petrezselyem is tovább gazdagította az alapot, végül jöhetett a 60dkg előzetesen kisebb darabokra vágott csirkemáj is. 10-15 percnél több nem is kell és kész is ez az egészen elképesztő egytálétel, amihez én rizst főztem köretként.
Egy rendkívül finom, laktató ám mégsem túl nehéz finomság született, amit borzasztó egyszerű és viszonylag gyors elkészíteni. Ha már unod a sima hagymás májat, vagy csak kipróbálnád kicsit másképp is ezt az egyébként megunhatatlan ételt, érdemes tenni egy próbát ezzel a verzióval is! :) (4 adag)