Gasztro Túra - Saját készítésű ételek, illetve különböző élmények, tapasztalatok a hazai és külföldi ízek világából!

Csabi Konyhája

Vörösboros-gombás bolognai spagetti

A jól ismert étel egyik lehetséges verziója, ami egyszerű ám mégis nagyszerű

2018. november 16. - Csabi Konyhája

Bolognai spagettit ilyen vagy olyan formában egészen biztos, hogy mindenki evett már, és az is egészen biztos, hogy mindenkinek megvan a maga kedvence, én is sokszor, sokféleképpen csináltam már, bár nálam a végeredmény mindig elég távol esett a hagyományos bolognaitól. Az is biztos, hogy sokan csak úgy összecsapnak egy ilyen ételt valamilyen poralap vagy üveges szósz segítségével, én viszont most ezeket figyelmen kívül hagyva úgy gondoltam, hogy mindenféle különösebb újító szándék nélkül egy hagyományosabb verzióját készítem el ennek a számomra megunhatatlan ételnek.

dsc05934.JPG

Első lépésként szép pirosra, zsírjára pirítottam 16dkg kockázott, füstölt tokaszalonnát, amire aztán egy nagyobb, öklömnyi kockázott vöröshagymát dobtam. Sóztam, borsoztam és 10 percig aktívan kavargattam. Ekkor hozzáadtam két duci gerezd reszelt fokhagymát és 1tk őrölt, édes pirospaprikát és további 1-2 percig együtt pirítottam még ezt az alapot. Ekkor jöhetett az 50dkg darált, sertés lapocka, amit jó alaposan elkevertem, hogy ne maradjanak nagy rögök, ismételten sóztam, borsoztam, valamint 1-1tk provance-i fűszerkeverékkel és őrölt cayenne-nel is meghintettem. 15 perccel később 50dkg tetszés szerűre vágott megtisztított csiperkegomba is a lábasban landolt és kb. 5 perc kevergetés után, amikor már összeesett kicsit, felöntöttem 1dl száraz vörösborral és egy üveg (360g) sűrített paradicsommal. Az összekeverést követően ismét borsoztam és 1-1tk cayenne-el, morzsolt bazsalikommal és kurkumával is megszórtam még. További 5 perc rotyogtatást követően pedig el is készült a nagy mű! 

Időközben kifőztem egy csomag (500g) spagetti tésztát is és egy 25dkg darab trappista sajtot is lereszeltem. Én jobb szeretek összekeverni mindent mindennel, de most kivételesen nem tettem. A szósz eleve jó sűrű lett és ízre is igencsak intenzív, finoman pikáns képet mutatott. Igazából nem született nagy csoda, "csak" egy igencsak ütős bolognai spagetti! :) (4 adag)

dsc05936.JPG

dsc05941.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://csabikonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2514334675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása