Mákos zabkása körtével és gránátalmamagokkal

8b5ccfca-1132-454e-8ce6-cef60d3d8094.jpeg

Leginkább azért esküszöm a zabkására reggelente, mert rostban, tápanyagban és vitaminban gazdag, segíti az emésztést, enyhíti a székrekedést, csökkenti a rossz koleszterin szintet, segít elkerülni a vércukorszint ingadozását, és nemcsak egészséges, hanem rendkívül sokoldalúan elkészíthető, akár sósan akár édesen. Én főként az édes változatot szeretem, de egy idő után muszáj néha újabb és újabb kombinációkkal kísérleteznem, hogy ne váljon unalmassá. Lassan két éve zabkását eszek szinte minden reggel, és még mindig imádom. Kamatoztatva a kreativitásunkat, elképesztő, már már desszert értékkel felérő finomságokkal indíthatjuk a napot. Ez egy mákos verzió, sok gyümölccsel, mandulával, és földimogyoró vajjal.48d0203f-cadd-419c-a477-750763440ecd.jpeg

Elkészítés:

  1. Egy bögre mandulatejet, két bögre vízzel keverve felforralunk. Hozzáadunk egy bögre nagyszemű zabpelyhet, két evőkanàl mákot, csipetnyi sót, és alacsony hőfokon 15 perc alatt krémesre főzzük.
  2. Belekeverünk 1/4 teáskanál fahéjat, szerecsent és /vagy kardamomot, és tűzről levéve állni hagyjuk két percet.
  3. Gránátalma magokkal, körte kockákkal, kókusszal és blansírozott mandulával szórtam. Öntöttem rá kevés juharszirupot, s pár szem Mikulástól kapott karamellizàlt mandulaszemet is csempésztem a tetejére, meg egy kanálnyi mogyoróvajat. Jó étvágyat!

Napi isnpiráció és további receptek:  Facebookon,  vagy Instagramon .