Golden milk, avagy hogy készítsünk melengető kurkumás lattét reggelire

bc0a8f8b-947f-47c2-80b0-cf1eed213181.jpeg

Amerikából indult hódító útjára, s valahogy 2016 tájékán érkezett meg hozzánk, mindjárt a kávézók itallapjaira is felkerülvén a téli hónapokban. Melengető hatását nem csak a forró növényi tej alap adja, de a felhasznált fűszerek is mind ezt a célt szolgálják, mindamellett, hogy ha sikerül friss kurkumát és gyömbért beszerezni hozzá, akkor kiváló immunerősítő hatásra is szert teszünk. Akkor sem kell aggódni, ha csak őrölt fűszer hozzáadásával keltjük életre, egy csipetnyi fekete borssal, és lehelletnyi fahéjjal bolondítva az ízeket. Évek óta Minimalist Baker receptje alapján készítem, ámbár a fűszerezés tekintetében néha-néha eltérek az arányoktól, van hogy ezt meg azt elveszek, mást meg hozzáteszek, attól függően éppen mi van itthon. Ha nem vagytok jártasak az elkészítésében, vagy csak nincs kedvetek sokat variálni, akkor mindenképp az alapreceptet ajánlom, mert azzal biztosan harmonikusak maradnak az ízek.

520b4d63-67a4-4203-9353-f622878cddd9.jpeg 

Hozzávalók:

  • ½ bögre konzerv kókusztej
  • ½ mandulatej
  • ½  teáskanál őrölt kurkuma
  • 1/4  teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 fahéjrúd
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • csipetnyi őrölt fekete bors (frissen őrölve)
  • 1 evőkanál juharszirup vagy méz, elhagyható

01d4cbe3-7be2-491f-80ee-6ac7174db130.jpeg

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót egy kisebb nyeles edénybe mérjük, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon melegítjük (de nem forraljuk), körülbelül 4 percig. 
  2. A kókuszolaj miatt fontos a folyamatos kevergetés, különben kicsapódik.
  3. Ha elkészült én szeretem felhabosítani, és úgy a bögrékbe töltve azonnal elfogyasztani.

Napi isnpiráció és további receptek:  Facebookon,  vagy Instagramon .

ec8b7df6-8fce-4e52-a746-17d1169700f7.jpeg

8b175586-7d08-4511-bb64-c0a78443c0fb.jpeg

520b4d63-67a4-4203-9353-f622878cddd9.jpeg