Chef Sandroz

Főzni is csak szívvel-lélekkel érdemes...

Színezd újra, és élvezd az ételt, az életet

2021. április 15. 00:45 - Sandroz

Tricolor rakott tészta (padlizsános-cukkinis)

1618438296480.jpgRánézünk a naptárra és látjuk tavasz van, de kinézünk az ablakon és odakint meg inkább ősz és tél. Ebben a furcsa időjárás közepette  újratervezés kell, és kirándulás helyett, lehet, hogy a színeket egy jó étellel kell behozni az életedbe.. 

Az a megfigyelés, hogy színes ételekhez, azokat fogyasztva önkéntelenül is erőteljesebb ízhatást társítunk.. És nem utolsósorban gusztusosabb is, így jobb kedvel fogyasztjuk őket. Ha szeretettel, vagyis szívesen főzünk, és jóízűt eszünk, akkor a jó dolgokkal töltekezünk. Mert "nem csak kenyérrel él az ember" , tehát nem csak az étel táplál...

Szóval figyelj a lelkületedre, színezd újra, és élvezd az étel ízeit és az életet, hiszen minden azért van, hogy jól érezd magad, hogy boldogságod teljes legyen.

A következő étellel garantáltan nem kockáztatsz semmit, hiszen, ha követed az instrukciókat akkor mosogatással is spórolunk a főzés is örömet okoz és sikerélményt. 

HOZZÁVALÓK:  (4 adag ) 25 dkg tricolor fussili (csavart) tészta, 25 dkg padlizsán, 25 dkg cukkini, 10 dkg Kápia vagy Kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 2  db tojás, 3 dl natúr joghurt, 10 db medvehagyma levél vagy 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj vagy margarin,  2 kávéskanál só, 2 evőkanál étolaj, 1 teáskanál olasz fűszerkeverék, 10 dkg cheddar vagy trappista sajt.

A padlizsánt, és a cukkinit apró (fél cm-es) kockákra vágjuk és abba a tűzálló tálba, vagy tepsibe tesszük, amibe majd sütjük a rakott tésztát. A piros színű paprikát, a paradicsomot, és a medvehagymát is apróra vágjuk, és a deszkán hagyjuk, hogy minél kevesebb mosogatnivalónk legyen.  

Felforrósítunk egy viszonylag nagy lábost, s közben felolvasztjuk benne a vajat (margarint), majd amikor forró, beleöntjük a kockára vágott padlizsánt és a cukkinit, hozzáadunk és állandó kevergetés közben magas hőfokon pirítjuk. Mindaddig ezt tesszük, ameddig a padlizsán teljesen nem puhul meg úgy, mintha krémesedne. Ez azért kell, mert az a szándékunk, hogy majd a tésztát jól átjárja. Amikor a padlizsán megpuhult, hozzátesszük a paprikát, paradicsomot és a medvehagymát (vagy ha az nincs, akkor lereszeljük apróra a fokhagymát). Fűszerezzük olasz fűszerkeverékkel, majd ezután max. 1-2 percig fedő alatt pároljuk, majd levesszük róla a fedőt és félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni. 1618438377718.jpg

A tésztafőzéshez egy fazékban felteszünk forrni minimum 1 és fél liter vizet, amiben 1 kávéskanál sót, és egy evőkanál étolajat teszünk. Amikor forr a víz megfőzzük benne a tricolor orsó tésztát. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük.

Ha rakott tésztát készítünk, akkor nem szabad leolajozni főzés után a tésztát, mert akkor a tepsibe nem áll össze és szétesik tálaláskor. 

A lecsepegtetett tésztát a nagy lábasba, a zöldségekhez öntjük. Miután hideg vízzel lehűtöttük a tészta főzőedényét, összekeverjük benne a joghurtot és a leütött egész tojásokat. Ennek a keveréknek a felét szintén a lábosban levő, megfőtt alapanyagokhoz keverjük. A tűzálló tálat kiolajozzuk, és megszórjuk kevés zsemlemorzsával. Ebbe öntjük az alaposan összekevert zöldséges tésztát, és jól lenyomkodjuk, hogy szebben lehessen majd kivenni a tányérra. Ezután elosztjuk a tetején a maradék tojásos joghurtot, majd megszórjuk reszelt sajttal, és forró sütőben 180 c°-on pirosra sütjük.  img_20210415_003117_1.jpg

tippek:

Húsevőknek adhatunk a tésztához párolt csirkemellet, vagy kockára vágott gépsonkát, vagy ha szereted a füstölt ízt, akkor kockára vágott szalonnát piríts először, és arra rakd a zöldségeket.. Vagy kockára vágott füstölt sajtot keverj bele, mielőtt a tepsibe teszed az egyveleget. 

img_20210415_002616.jpg

Jó főzést, és Jó étvágyat!  

Egy kellemes főzés és egy jóízű étel után hátha még a nap is kisüt... :) 

Szeretettel: Chef Sandroz (Rózsa Sándor)

Próbáld ki, és oszd meg velem a végeredményt egy fotóval prezentáld, írd le a tapasztalataid. A beküldött fotókat az Instagram oldalamon megosztom, a fotót beküldők között, év végén értékes nyereményeket sorsolok ki.  

Nézz be hozzám máskor is, hetente kétszer új tartalmakkal találkozhatsz.

Keress meg az InstagramonFacebokoon Egy Szív Egy Lélek néven megtalálsz. 

Látogasd meg a keresztény lelkiségi  Szívvel-Lélekkel blogomat is, amit más tartalmakkal együtt a honlapomon keresztül könnyen elérsz. A honlapomhoz kattints ide

*A blogokban szereplő fotók eredetije vagy saját készítésű, vagy a www.pixabay.hu oldalról származik A fotók és az írások, vagy azok részletei mindennemű felhasználása csak előzetes írásos engedéllyel és a forrás pontos megjelölésével lehetséges. A bejegyzések megosztása az eredeti bejegyzés linkjével lehetséges.  ) 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://chefsandroz.blog.hu/api/trackback/id/tr3316501382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása