Ezúttal nem egy süti receptet hoztam nektek , hanem egy szuper öntetet , szószt ki hogy nevezi . Elképesztően egyszerű elkészíteni , nem igényel fokozott figyelmet vagy bármiféle technikai fortélyt így akár nevezhetjük a lusták karamelljének is . Szuper kiegészítője tortáknak , krémeknek és ha hirtelen beállít egy hadseregnyi vacsora vendég ,viszont desszertet kéne varázsolni az asztalra akkor csak előkapunk egy adag vanília fagyit valamint a karamell öntetet és már tálalva is van a desszert . Én a hétvégén egy kicsit szürkébb répatortát dobtam fel vele , egy - két kanálnyi és máris egy új szintre emeli a desszertünket . Remélem kipróbáljátok ti is , ha igen akkor ne felejtsetek el megjelölni a képeken ha bármilyen social media felületen posztoljátok :) Jó sütést nektek !
Hozzávalók :
- 200 g nádcukor
- 50 g méz
- 50 ml víz
- 200 ml habtejszín
- vanília kivonat
- só
A cukrot , a mézet és a vízet feltesszük forrni egy magasfalú edényben . Egy apró TIPP bármilyen karamell elkészítéséhez . Ha vízzel bekenitek a lábas belső felét akkor nem fog kikristályosodni rajta a cukor és így jócskán megkönnyítjük a saját dolgunkat , már csak mosogatás szempontjából is . Következő lépésként a tejszínt mikróban felmelegítjük , majd két részletben a már borostyán színű karamellhez adjuk . Még egy apró észrevétel . Itt , nem egy jól megszokott karamellt kell elképzelni ami például egy dobos torta tetejére kerül , hanem sokkal inkább egy szirup állagú dolgot ami már a tejszín nélkül is elég híg , de utána jócskán az lesz . De semmi pánik mivel ha folyamatosan keverjük 2-3 percig utána kész is lesz. Hűlés közben egyre inkább elkezd besűrűsödni , és a végén eléri a kívánt állagot . Vanília kivonattal és sóval lehet még feldobni az ízét , én körülbelül fél teáskanálnyi sót szoktam beletenni . Így kellően pikáns lesz , de ha még turbózni szeretnénk akkor tehetünk bele fahéjat , kardamomot vagy akár szegfűszeget is .
Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is, addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra .
A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.