Erdei gyümölcsös yoghurt torta cukormentesen

 

91818612_313992622907862_1161277831632650240_n.jpg

 

Mivel már egy jó ideje nem került fel semmi a blogra , így mondhatni kötelező volt valami ütős tortával jelentkeznem . Nem csak ütős ez a torta hanem ráadásul még cukrot sem tartalmaz ami engem hatalmas boldogsággal tölt el mivel így bűntudat nélkül ehetem . Egy kicsit összetettebb mint az átlagos tortáim , mivel 5 különböző réteget fogunk majd elkészíteni ,de lesznek benne ismétlődő lépések is , játszunk majd egy kicsit az állagokkal is valamint megmutatom nektek , hogyan tudtok zselét készíteni (lásd "erdei gyümölcsös zselé ")pár perc alatt . Nem is szaporítom tovább a szót , jöhet a recept .

Hozzávalók a piskótához :  ( 19 cm átmérőjű formához ) 

  • 2 db tojás
  • 4 ek eritrit 
  • csipet só
  • vanilia kivonat
  • 2 ek vaníliás pudingpor
  • 1 ek finomliszt
  • fél csomag sütőpor

 

A tojásokat szétválasztjuk  majd a fehérjét a sóval kemény habbá verjük . A tojássárgájához hozzáadjuk a vanília kivonatot valamint  az eritritet és  kihabosítjuk . A száraz hozzávalókat beleszitáljuk a sárgája masszába majd mehet bele a tojáshab is . Ha csomómentesre kevertük akkor sütőpapírral bélet tortaformába öntjük a tésztát és 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük .

 

Hozzávalók a yoghurtos réteghez : 

  • 400 g erdei gyümölcs ( a fagyasztott is tökéletes ) 
  • 120 g eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál víz
  • 175 g natúr yoghurt
  • 100 ml habtejszín
  • 2 zselatin lap

Az alábbi hozzávalókat ( gyümölcs , eritrit , citrom héj - lé , víz ) egy magasfalú edényben összefőzzük . Amikor már kellően pépes az állaga akkor hozzáadjuk a korábban már hideg vízbe áztatott zselatin lapokat .  A tejszínt kemény habbá verjük , majd a yoghurttal együtt belekeverjük a gyümölcsös alapba . Ráöntjük a piskótára a krémet és mehet a hűtőbe legalább 2 , de inkább 4 órára .

91583455_930764317343424_2358083108751802368_n.jpg

Hozzávalók a vaníliás réteghez

  • 200 ml zsíros tejszín 
  • 250 g mascarpone vagy natúr vajkrém 
  • fél csomag vaníliás pudingpor 
  • 250 ml tej
  • fél citrom reszelt héja 
  • 8 evőkanál eritrit 
  • 2 zselatin lap  
  • vanília kivonat 

A tejszínt kemény habbá verjük majd mehet bele a mascarpone vagy a natúr vajkrém . Az én esetemben ez túlnyomórészt vajkrém , mivel Laura ( menyasszonyom ) nem igazán szeret semmiféle sajttal kapcsolatos dolgot , konkrétan ki lehet kergetni velük a világból őt , így nálunk ez legjobb alternatíva jelenleg .  Elkészítjük a pudingot amihez a következő dolgok kellenek majd nekünk . Pudingpor , tej , citromhéj , eritrit , vanília kivonat . Készülhet tűzhelyen is , de én mostanában egyre inkább kezdek rászokni a mikrós verziójára . Mikróban körülbelül 7-8 perc alatt kész is van . 2-3 perces turnusokat szoktam elindítani , majd keverek rajta egyet és mehet vissza . Amikor elkészült , lefóliázzuk  nehogy bőrös legyen a teteje , a krémünk pedig csomós . Miután kihűlt a puding  a tejszínes krémmel összekeverjük . 2-3 evőkanálnyit mikróban felmelegítünk és hozzáadjuk a korábban beásztatott zselatin lapokat . Csomómentesre keverjük és mehet a többihez  . A krémet kettéosztjuk , az egyik felét a torta alapra öntjük a másikat pedig félretesszük .

Erdei gyümölcsös betét : 

  • 130 g erdei gyümölcs
  • 40 g eritrit
  • 1 evőkanál citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál víz
  • 2 zselatin lap

A már korábban említett eljárás szerint összefőzzük a hozzávalókat ,  valamint  a zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk .Amikor már elég pépes akkor mehet bele a zselatin is .  Ha igazán lusta dögnek érezzük magunkat akkor egyszerűen csak rákanalazzuk a vaníliás rétegre , persze miután kihűtöttük , de ha igényesen szeretnénk megcsinálni akkor eggyel kisebb tortaformát folpakkal kibélelünk majd mélyhűtőben 1 órán keresztül dermesztjük . Ha teljesen megdermedt akkor lehúzzuk róla a fóliát és a vaníliás mousse tetejére helyezzük , majd befedjük a maradék vaníliás krémmel és mehet vissza hűtőbe .

Erdei gyümölcsös zselé : 

  • 200 g erdei gyümölcs
  • 2 evőkanál citromlé
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál víz + 4  evőkanál ( a keményítő kikeveréséhez ) 
  • 65 g eritrit
  • 2 evőkanál kukorica keményítő

A keményítőt elkeverjük a vízzel . A többi hozzávalót felfőzzük és amikor már elég pépes masszát kaptunk , hozzáöntjük a keményítős vizet is . Megvárjuk , hogy újból felforrjon és egy kicsit besűrűsödjön . Miután ez megtörtént , kihűtjük és a torta tetejére simítjuk . 

Egy egész éjszakára mehet a hűtőbe  . Másnap pedig friss gyümölcsökkel és keményre vert tejszínhabbal díszítjük . Remélem nektek is annyira fog ízleni mint nekem , és minél többen elkészítitek .

91569540_321381138839710_6451929588929921024_n.jpg

Köszönöm ha megosztod a bejegyzést , találkozunk legközelebb is,  addig pedig gyere beszélgetni és tapasztalatokat cserélni Facebookra és Instagramra

 A bejegyzésben található képek a saját tulajdonomat képezik , felhasználásuk csak forrás megjelöléssel valamint az engedélyemmel kivitelezhető .

A bejegyzés trackback címe:

https://cake-b-fari.blog.hu/api/trackback/id/tr5015585154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cake by fari

Friss topikok

Címkék

alma (1) amerikai (1) angol (1) asztal két főre (5) Ázsiai (1) bögrés süti (2) bogyós gyümölcsök (1) brownie (1) cakepop (1) cake by fari (1) citromos (2) citrusos (6) comfort food (7) csirke (3) csokis (3) csokitorta (1) cukormentes (1) dinnye (1) dió (1) egészséges (1) egytálétel (2) előétel (1) epres (2) erdei gyümölcs (1) fagyi (1) feta (1) fetapasta (1) főételek (12) fűszeres (2) gluténmentes (1) gyereknap (2) gyors recept (1) gyorsrecept (11) gyümölcsös (6) hal (1) haladószint (4) halas (1) halloween (1) házias ízek (6) hűsítő (1) húsvét (4) húsvéti sonka (1) interjú (1) jégkrém (1) karácsony (1) Karácsonyi (1) karácsonyi süti (1) Karácsonyi süti (1) karamell (1) karamellöntet (1) karantén konyha (7) keksz (5) kétszemélyes (4) kezdőszint (18) Kínai (1) krém (2) kuckókaja (5) lasagne (1) lecsós tarhonya (1) lekváros (1) lemoncurd (2) leves (1) magyaros étel (8) mák (1) málna (1) mandula (2) maradékmentő (1) mascarpone (3) menta (1) mentes (2) mentes receptek (2) menzás emlékek (1) Mézeskalács (2) mézeskalács (1) mézeskalács golyó (1) mézes mustáros (1) mousse (2) muffin (2) nemzetközikonyha (1) nutella (2) nyár (3) nyárias (2) olasz (1) olasz konyha (4) őszi (2) palacsinta (3) paradicsom (1) pekándió (1) piskóta (4) piskóta tekercs (1) pite (1) red velvet (1) reggeli (2) rémisztő (1) répatorta (2) retró kaja (1) ricotta (3) sajttorta (2) saláta (1) sonka (1) sütemények (22) sütés (3) sütésmentes (1) sütés nélküli (3) sütigolyó (1) sütőtök (2) technikák-ötletek (4) tejszínhab (3) tészta (1) tiktok (1) torta (3) túró (3) ünnepi fogások (3) viktóriapiskóta (1) zöldség a sütiben (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása