Minden ami kávézó

Kávézó blog

Kávézó blog

Goosebumps Coffee Lab

avagy mindenből a maximumot

2021. január 20. - k.oszto

Ezekben a lezárásokkal és korlátozásokkal terhelt időkben nincs könnyű helyzetben a blog. Nehéz arról blogbejegyzést írni, hogy milyén szép papírpohárban adták a kávét az XY kávézóban, ahol akár 3 percet is eltöltöttem.

img_5911.jpeg

Kávézó helyett kezdődjön itt a nap

Szerencsére a Sztorik a  kávézóból podcastunk kapcsán belefutottam egy igen hálás témába, ami mindenképpen megér egy bejegyzést. (Amúgy ha meghallgatjátok a teljes beszélgetést, akkor még több infót megtudhattok az itt leírtakról).

img_5919.jpeg

Ide érkeztünk

Szóval abban szerencsés helyzetben voltunk, hogy ellátogathattunk a Goosebumps Coffee Lab showroomjába, egy a Rózsadomb tövében fekvő ház legfelső emeletén található loft lakásba. A csapatot rendezvényekről már többé-kevésbé ismertem, de ami itt fogadott, azért arra nem számítottam. (És itt jön a blog előnye a podcasttal szemben, a képek legalább részben visszaadják azt, amit itt láttunk)

img_5913.jpeg

Jó az eszközpark

A belépést követően egyik ámulatból estünk a másikba. ELKÉPESZTŐ. Ez az a szó, ami a legjobban leírja a panorámát, a designt, az itt található gépeket és berendezést. Látszik, hogy egy szempont volt: minél lenyűgözőbb, színvonalasabb legyen, más nem számít. A termékek bemutatatását és a cég tevékenységét a lehető legexkluzívabb környezetben akarták intézni.

img_5936.jpeg

Még a tapéta is saját design

És hogy pontosan mivel is foglalkozik a Goosebumps?

A cég jelenleg három irányban mozog: Modbar gépek értékesítése, barista oktatás és kávépörkölés, forgalmazás.

img_5925.jpeg

3 Modbar gép

Talán a legizgalmasabb ezek közül a Modbar: Ez az a kávégép, ami a pult alatt helyezkedik el és a pult felett csak egy a sörcsaphoz hasonló berendezés található. Amikor először láttam ilyet én is csak néztem ki a fejemből, hogy ezt most így hogy? Szerencsére annak idején a barista lány megmutatta, hogy mi rejlik a pult alatt  (mármint, értitek :) ), én meg egyből beleszerettem a Modbar gépekbe. Annyira letisztult hangulatot ad a pultnak, hogy nehéz neki ellenállni. És hogy miért nem látunk minden kávézóban ilyen gépet? Igen, legfőképpen az ára miatt. Nagyságrendileg kétszer annyiba kerül mint egy “normál” kávézóba való gép. Kevesen engedik meg maguknak, hogy egy kávézónyitás költségét megtolják még pár millióval, csak a gép miatt. Magyarországon egyelőre csak három kávézóban használnak Modbart: Szentendrén a Kafanában, a Várban a 4 Minutesban illetve a Four Seasons hotelben. Bármelyik helyre érdemes ellátogatni, biztosan nem bánjuk meg. Ádám a goosebumpos házigazdánk szerencsére megengedte, hogy készítsek magamnak egy kávét az egyik gépen, hatalmas élmény volt!

img_5927.jpeg

Modbar gép felülről

Beszéljünk egy kicsit a  másik üzletágról, az oktatásról is: A srácok hatszor 4 órás etapokban tanítják a barista szakma csínját-bínját. Ádámék nem hisznek az egy napos tanfolyamokban, a kezdetektől tanítanak mindent nagyon alaposan. Gondolom azért ez egy jó szűrő is lehet, hiszen egy ilyen oktatásra csak az megy el aki rászánja a nem kevés időt meg pénzt. Cserébe egy nagyon színvonalas környezetben, tapasztalt oktatóktól tanulhatunk és a vizsga után bátran állhatunk a pult mögé. (Már csak pár ezer óra tapasztalat kell, hogy igazán jó baristák legyünk)

img_5921.jpeg

Ahol nincs barista, ott jól jöhet egy ilyen gép. (Ezt is árulják)

A legfrissebb tevékenység, az a saját pörkölésű kávé forgalmazása. Persze a fiúk itt sem aprózták el, azon kívül hogy vettek egy komoly Loring gépet, és elmentek egy kávépörkölő tanfolyamra, olyan designt kapott a csomagolás, hogy a világ bármely kávéboltjában biztos, hogy mindenki leveszi a polcról és megcsodálja.

img_5922.jpeg

Egyenesen a pörkölőből 

 A kis háromszögekből összerakott hengeres doboz inkább hasonlít egy konyhai dísztárgyra mint egy kávédobozra. (Tényleg csak egy zárójeles megjegyzés, hogy kicsit soknak érzem a hulladékot, egy csomag kávéhoz, de higgyük el, hogy a csomagolóanyag a szelektívbe és újrafelhasználásra kerül) Az már csak hab a tortán, hogy 200 g dobozban 2 db 100g-os logózott zacskót találunk, csak hogy ne kelljen egyszerre 200 g kávét megbontani. Zseniális a csomagolás és természetesen a beltartalom is. Elég sok kávéjukat megkóstoltam, illetve otthon az etióppal is dolgoztam, és csak jókat tudok mondani, számomra 10/10.

img_5918.jpeg

A hét műtárgya

Tényleg csak remélni tudom, hogy mihamarabb beindulnak a rendezvények, találkozzunk a Goosebump standnál! A blog biztosan ott lesz.

Addig meg vegyetek egy jó kávét. (A forgalmazók listája fent van a weboldalon)

 

Ha valakit részletesebben érdekel a sztori hallgassa meg a podcastot:

https://anchor.fm/sztorikakavezobol  

 

Goosebumps Coffe Lab

https://www.facebook.com/goosebumpscoffee 

A bejegyzés trackback címe:

https://caffee.blog.hu/api/trackback/id/tr7916396436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kávéház Magazin · https://kavehazmagazin.hu 2021.01.27. 00:18:49

A kávéhoz már volt szerencsém. Amíg tartott, minden reggelemet bearanyozta...

k.oszto 2021.02.03. 16:29:20

@Kávéház Magazin: Én egy Kenya espressót probáltam ki 10/10
süti beállítások módosítása