Receptjeim Nektek

Brown sugar

Brown sugar

Gránátalmás tápióka puding

2020. április 02. - girlinnavyblue

img_20200402_151229.jpg

Reggelinek, délutáni nasinak, de akár vendégvárónak is tökéletes, főleg, hogy előre elkészíthető. Friss gyümölccsel, dzsemmel is szuper, a variációk pedig végtelenek. Én most gránátalmával hoztam el nektek. :)

Elkészítési idő: kb. 15 perc + 10 perc + pihentetés

Hozzávalók (1 személyre vagy 2 személyre kevesebb pudinggal és több gyümölccsel):

  • 30 g tápióka gyöngy (általában fehér, de van zöld színű is)
  • 100 ml víz
  • 150 ml kókusztej
  • 20 g cukor
  • 1/2 gránátalma

img_20200402_130859.jpg

Elkészítés:

Egy lábosba beleteszem a gyöngyöket és beleöntöm a vizet. Amíg a gyöngyök megdagadnak és felisszák, addig magára hagyom, ehhez kb. 15 perc kell. Ezután a kókusztejet is hozzáöntöm a tápiókához és közepes hőfokon folyamatosan kevergetem. Ha a gyöngyök már átlátszóak és az egész puding állagúvá válik, el is készült (kb. 5 perc), leveszem a tűzről.

img_20200402_133338.jpg

Hozzáadom a cukrot és poharakba kanalazom és várok vele egy keveset, hogy lehűljön és hűtőbe teszem. A megtisztított gránátalmát akár azonnal, vagy tálaláskor is rá lehet tenni (én tálalásnál szeretem frissen). 

A tisztításról legközelebb mesélek, de nekem ezek az eszközök kellenek hozzá. :)

img_20200402_150258.jpg

Nagyon egyszerű, gyors és még finom is. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://brownsugar.blog.hu/api/trackback/id/tr6315583568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása