Elég fél óra a konyhában?

Az asztalon lehet 30 perc alatt a 3 fogásos ebéd

Hagymás rostélyos

2020. október 26. 10:37 - Biromakönyvem

Amíg puhul a marhahús szabad vagy a lakásban.

Hagymás rostélyos az egyik kedvencem. A marha rostélyosból, combjából, hátszínből is készíthető. Van, amikor borjúhúsból készítem, akkor fele annyi idő alatt elkészül és isteni az íze.
Azt gondolnád, hogy sok időt vesz igénybe, de tévedsz, hiszen a marhahús szeleteket sózod, borsozod, mustárral megkened, mindkét oldalát megpirítod, felengeded vízzel és fedő alatt puhára párolod. Addig bármit csinálhatsz, cca 1-2 órád van szabad. Mire a levét elpárologtatja, megpuhul, utána csak fedő nélkül zsírjára kell pirítani mindkét oldalát.

Több időt vesz igénybe a hagymakarikák kisütése, mint az egész étel elkészítése, de az sem bonyolult és az sem túl időigényes. Bátran fogj hozzá!

Recept:

A marha szeleteket sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, lefedjük és addig pároljuk, amíg megpuhul. Azután a fedőt levesszük és visszapirítjuk zsírjára.

Közben a hagymát karikákra vágjuk, megforgatjuk lisztben és forró olajban megsütjük.
Tört burgonyát vagy új burgonyát adunk köretként.
A tört burgonyát vajjal, sóval, csipet vegetával fűszerezem és azzal együtt töröm össze.

Itt láthatod képekben a folyamatot:
Ha tetszett a receptem, kérlek nyomj egy like-ot. Köszönöm
Még több receptért látogass el a biromakonyhám csoportba.
Konyhatündéretek, Márti

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://biromakonyham.blog.hu/api/trackback/id/tr7416258188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2020.10.26. 21:51:22

Nagyon finom étel. Azt jó tanácsként megírhatnád a kevésbé gyakorlottaknak, hogy a hagymasütés két poonton is kritikus (kell hozzá egy kis tapasztalat): ha nagyon forró zsírba/olajba dobjuk a belisztezett hagymát, nem megsül, hanem megég. Ha túl hideg olajba, elázik. Ott kell állni mellette, mert a ropogósra sült hagymát és a KESERNYÉS hagymát csak 20-30 másodperc választja el egymástól. Másrészt a hagymákat olyan bő (naygobb mennyiségű) olajban illik sütni, hogy amikor beledobjuk a hagymát, a hagymatömeg ne hűtse le az olajat. Mert ha meg kell várni, amíg az olaj visszamelegszik: a hagymák eláznak...
Jó étvágyat mindenkinek.

Nand 2020.10.27. 14:16:27

sacc per kábé a rostélyosnak hány óra kell?

Nand 2020.10.27. 14:17:30

@Nand: oké, megtaláltam..

Biromakönyvem · https://biromakonyvem.hu/ 2020.11.17. 12:17:28

@Vén motoros: Igazad van, ezért is tettem ki a fotót, hogy nagyjából mekkora mennyiség van az edényben és mennyi olajban. Talán a kép visszaadja, hogy buborékol az olajban. Köszönöm a hozzászólásod, látom Te is nagyon jól értesz hozzá és szereted. Köszi. Márti
süti beállítások módosítása