Bea házi süteményei

Bea házi süteményei

Jól bevált tojásmentes piskóta!

2018. október 19. - Bea házi süteményei

Ez a gyümölcsös, pudingos torta az elsők között készült el. Legalábbis, amiről kép is készült. :)

Piskótához:

2,5 dl növényi tej ( lehet vizet is használni)
10 dkg barna cukor
½ citrom leve (a citrom leve helyett lehet 1 evőkanál ecetet is)
1 teáskanál vaníliakivonat
6 evőkanál olaj
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
1 evőkanál holland kakaópor

Keverjük össze egy tálban a tejet, a cukrot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és az olajat. Egy másikba szitáljuk át a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kakaót és a sót, majd keverjük össze a vizes és a száraz anyagokat.
Nem túl folyós, kissé sűrűbb tésztát kapunk, mint a tojásos verziónál. A formát kivajazzuk, zsemlemorzsát szórunk bele, majd előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt sül meg. Tűpróbával ellenőrizzük.

Főzhetünk pudingot hozzá, díszíthetjük illetve gazdagíthatjuk az alap tésztát egy kis gyümölccsel.

Ez az a piskóta, ami mindig jól sikerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://beahazisutemenyei.blog.hu/api/trackback/id/tr8114310999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása