B A B U S süti

B A B U S süti

Tojáslikőrös kuglóf

Ha maradt egy kis tojáslikőr Húsvétról és csak a helyet foglalja a hűtőben…

2021. április 07. - Babus süti

Hozzávalók:

·        250 gramm liszt

·        4 tojás

·        100 gramm kukorica keményítő

·        1 csomag sütőpor

·        1 csipet só

·        200 gramm porcukor

·        2 evőkanál vanília aroma

·        250 gramm puha margarin vagy vaj

·        150 ml tojáslikőr

·        1 (kezeletlen) narancs héja

Elkészítés:

Először a porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a lereszelt narancshéjat, a csipet sót, a vanília aromát, a tojáslikőrt és dolgozzuk tovább a habverővel. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kukorica keményítő) szitáljuk egy tálba majd több részletben adjuk a tésztához és óvatosan keverjük el. Kivajazott, belisztezett formába öntjük a tésztát, ezután a 170°C-ra előmelegített sütőben körülbelül 50-60 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Ha kihűlt porcukorral megszórva tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://babus-suti.blog.hu/api/trackback/id/tr8816493728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása