A tökfélék tényleg ezerarcú zöldségek. Eheted nyersen, grillezve, rántva, rakottasnak, tészta helyett raguk köreteként. És igen, a tökfőzelék is örök klasszikus. De ez a cukkini főzelék egészen új gastro élményt jelent. Ráadásul teljesen olaj és liszt mentes, szóval újabb hagyományos ételt hoztam Nektek reform módon elkészítve.
100 g ebből a verzióból 53 kcal. Vagyis megrakhatod a tényárodat vele és a feltéttel sem kell fukarkodnod.
Pirospaprika nem feltétlenül kell bele, de azt figyeltem meg, hogy a gyerekeim hajlamosabbak a zöld színű ételeket elutasítani, a pirosakat viszont szeretik.
Hozzávalók:
- vöröshagyma 1 nagyobb fej
- fokhagyma két kisebb gerezd
- krumpli 100 g
- cukkini 500 g
- 1 doboz vegföl/tejföl
- só, bors, pirospaprika, kapor
Elkészítés:
- A vöröshagymát és fokhagymát felszeleteltem és vízen (!) üvegesre pároltam kevés sóval és reform ételízesítővel.
- Rétettem a kisebb kockákra vágott burgonyát és annyi vizet, hogy épp csak ellepje, majd tovább főztem.
- Úgy 5 perc forrás után ráborítottam a darabolt cukkinit, sóztam, borsoztam, megszórtam csemege pirospaprikával és kevés kaporral. Ment rá még egy kevés víz (ne lepje el teljesen, mert híg lesz a főzelék) és addig főztem, amíg szépen meg nem puhult minden összetevő.
- Végül aprítóban (botmixer is tökéletes) pürésítettem.
- Én grillkolbász karikákkal tálaltam, de bármilyen főzelék feltét jól fog menni hozzá!
Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a cikk, like-old és kövesd az Alakváltó Facebook és Instagram oldalát, ahol hetente többször jelentkezem hasznos tippekkel, motiváló gondolatokkal és receptekkel.