Nem csak finom, hanem a tökéletes édesség, ha az nem szeretnél sokat a konyhában állni, a karácsonyi édesség elkészítése miatt. Még a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, csak 5 hozzávaló kell hozzá. Mutatom is mi!
Az 5 hozzávalót megtalálod a Instán és TikTokon is!
Fehér csokoládés trüffel golyók
Elkészítés: 15 perc előkészítés, 1,5 óra pihentetés és még 15 perc
Hozzávalók (10 db-hoz):
- 7,5 dkg fehércsokoládé
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1,5 evőkanál tejszín
- 5 dkg pirított (török)mogyoró
- 3 dkg kókuszreszelék
Ha bajban vagy még pár ajándákkal, akkor íme egy ötlet gasztro szerelmeseknek!
Az 5 hozzávalós könyveimet, most 30% kedvezménnyel és ingyenes szállítással szerezheted be az XMAS2022 kóddal a webshopomban, 2022. december 15-ig:
https://5hozzavalo.blog.hu/2021/01/15/5_hozzavalos_bolt
Elkészítés:
1. Aprítsuk fel a fehér csokoládét és a mogyorót.
2. Egy edénybe keverjük össze a csokládét, a kókuszolajjal és a tejszínnel.
3. Egy kis lábasban forraljunk fel kevés vizet és gőz felett, kevergetve olvasszuk fel teljesen a csokoládét. *
4. Adjuk hozzá az aprított mogyoró felét. Keverjük el alaposan. Letakarva legalább egy 1,5 órára tegyük hűtőbe, hogy formázható állagúra hűljön. Ha gyorsítani akarunk a folyamaton tegyük mélyhűtőbe 15 percre.
5. Vegyük ki a hűtőből és teáskanál segítségével kanalazzon a tenyerünk a trüffelből, majd a tenyerünk között formáljuk golyóvá. Hamar olvad, gyorsan kell dolgoznunk. Majd hempergessük meg a kókuszreszelékben és a megmaradt mogyoróban.
Tipp:
Hűtve tároljuk, de a fogyasztás előtt kicsivel vegyük ki, a hűtőből, mert szobahőmérsékleten a legfinomabb. Celofánba csomagolva, akár ajándékként is adható.
* Én így csináltam! Nézd meg itt:
És így:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.