Végre visszatért a nyár, és jöhet a grillszezon :D
Már említettem, hogy otthon kaszálni lehet a mentát, így teszem, amibe csak lehet. Vagyis került a húspácba is, egy kis fehérbor társaságában. Talán ez is bizarrnak tűnhet elsőre, de tényleg nagyon finom, friss lesz a végeredmény. Nálunk köretként fűszeres kukoricasaláta készült hozzá
...jahhh...igen...és tényleg zöld, de nem is kicsit...de ha szeretnél kicsit kilépni a hagyományos grillpácból, szerintem érdemes adni neki egy esélyt. Faék egyszerű, csak dobálj mindent a turmixgépbe (nem, a húst nem ;))
Mi szeretjük nagyon :)
Hozzávalók:
2-3 személyre
50 dkg csirkemell
a páchoz:
1 dl száraz fehérbor
1 dl olívaolaj
fél citrom leve
5-6 gerezd fokhagyma
10-12 mentalevél
2 evőkanál friss rozmaring
só
bors
5-6 fa saslikpálca vízbe áztatva
A pác hozzávalóit tedd turmixgépbe, és turmixold össze. A csirkemellet kockázd fel, keverd el a páccal, és legalább négy órára tedd hűtőszekrénybe. Végül tűzd fel a nyársakra, és grillen, vagy serpenyőben pirítsd aranybarnára.