Boldog torta
Már a látványától is megugrik a dopamin szinted!

Sztori: Ebben a tortában minden benne van, ami egy tökéletes sütihez kell. Nagyszerű piskóta, ízletes epres krém, pompás díszítőelemek. Mint ahogy azt a Csupacsokis Cream tart receptnél korábban leírtam, ez a 'Boldog torta" a Keresztlányom születésnapjára készült, akinek fülig ért a szája mikor meglátta! Ezért (is) érdemes házi sütiket, tortákat készíteni. A új kedvenc díszítőelememmel a vattacukorral rettentően látványossá tehetjük, de figyeljünk rá, hogy csak közvetlenül tálalás előtt helyezzük rá a vattacukor pamacsokat, mert hamar elolvadnak.  

 Hozzávalók: vattacukoralom.png

~ A piskótához ~

8 db tojás

200 g búzaliszt

160 g kristálycukor

fél csomag sütőpor

~ A töltelékhez ~

2 csomag Dr. Oetker epres tortakrém

8 dl hideg tej

~ A díszítéshez ~

Vattacukor, ehető cukorgyöngy, liofilizált eper, pillecukor, nyalóka

Elkészítés:

1) A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük

2) Majd óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját

3) Végül kis adagokban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk

4) Egy kb. 22-24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belelapátoljuk a masszát. Figyeljünk rá, hogy a teteje szép egyenletes és sima legyen

5) 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük! Mikor készen van, meglisztezzük és tetejére fordítjuk pl. egy nyújtódeszkán, hagyjuk teljesen kihűlni

6) Amíg hűl a piskótánk, a hideg tejet magas falú keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tortakrém alapport, és konyhai robotgéppel először alacsony, majd magas fokozaton kb. 2-3 percig keverjük

7) Ha teljesen kihűlt a piskóta, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A lapokat egyenletesen megkenjük a krém felével, a megmaradt krémmel pedig kívülről is beborítjuk a tortánkat. Díszítsük kedvünk szerint, de a vattacukrot semmiképpen se hagyjátok ki! :)

Jó étvágyat hozzá! Ha elkészítetted, szívesen várom a fotódat Gastrotherapy Facebook oldalamra a recept alá kommentként. 

Ha tetszett ez a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod. Kövesd a blogot, hogy ne maradj le az új receptekről sem!  Várlak a Facebookon és az Instagram oldalamon is!

Az oldalon található bejegyzések és képek a saját tulajdonomat képezik. Az oldal bármilyen tartalmát felhasználni csakis a forrás megjelölésével és az engedélyemmel lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrotherapy.blog.hu/api/trackback/id/tr2813914270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kövess Facebookon is!

gastrotherapy

Miskey Melinda vagyok, gasztroblogger, gasztro tartalomgyártó. Mottóm: Élvezettel készíteni, élvezettel enni! Sütök, főzök, kipróbálok, kísérletezek, tesztelek, utazom, eszem, szervezek, fotózok és írok. Nemcsak ízeket kevergetek szívvel-lélekkel, hanem közösséget is. Igyekszem felkavarni az állóvizet, odavonzani az embereket a sütés és főzés öröme, az étkezés szeretete köré. A gasztronómia világa olyan, mint egy csodálatos sziget, fedezzük fel együtt rejtett kincseit!

süti beállítások módosítása