Lucas lőtte a Kisvárda első NB I-es gólját, pontot szerzett az újonc Felcsúton

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 19:25
null
Küzdelmes iksz született Felcsúton, még mind a két csapat nyeretlen (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I 5. fordulójában jól sikerült Dajka László bemutatkozása a kisvárdai kispadon, az újonc szabolcsi együttes 1–1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában. Horváth Zoltán büntetőjével már az első játékrészben előnyhöz juthattak volna a vendégek, ám Danilovics hárított. A hajrában a várdaiak álltak közelebb a három pont megszerzéséhez.

NB I
5. FORDULÓ

Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1 (Knezevic 58., ill. Lucas 77.)

Felcsút, Pancho Aréna, 589 néző. Vezette: Kassai

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Nem akármilyen fába vágta a fejszéjét Dajka László. A Kisvárda irányítását vette át, amely négy vereséggel, nulla szerzett és tizenegy kapott góllal sereghajtóként várta a Puskás Akadémia elleni idegenbeli találkozót. Az újonc nem is olyan régen, egész pontosan július 21-én, a bajnoki rajton már járt a Pancho Arénában, és 4–0-s vereséggel tudta le története első NB I-es mérkőzését (a Vidi ellen).

Akkor még Kondás Elemér felelt a szakmai munkáért, a legutóbbi két fordulóban viszont már Kocsis János irányított megbízott edzőként a kispadról, hogy aztán hétfőtől a korábbi 24-szeres válogatott Dajka László próbáljon eredményt elérni a csapattal. Ha abból indulunk ki, hogy a Puskás Akadémia is csak egy pontot szerzett korábban, mi több, a két hazai bajnokiját egyaránt elveszítette (0–1 a DVSC és 1–2 az MTK Budapest ellen), még azt is írhatnánk, a vendégegyüttes helyzete nem tűnt reménytelennek. Ám azt is tegyük hozzá: a felcsútiakat korábban egyszer sem futballozták le a pályáról, és a keretük jóval erősebb annál, mint hogy a mezőny vége felé foglaljanak helyet.

A házigazdánál először kezdett az idényben a nyáron Balmazújvárosból szerződtetett Bacsana Arabuli, de először volt ott a kezdő tizenegyben Josip Knezevic is, akit sokan az élvonal egyik legjobb légiósának tartanak. Aki arra számított, hogy romokban lévő Kisvárda érkezik Felcsútra, tévedett. Dajka László néhány nap alatt annyit feltétlenül elért, hogy a labdarúgók csapat benyomását keltették, és nem a vereséget akarják elkerülni, hanem igenis győzni szeretnének vetélytársuk ellen. Amikor lehetőség nyílt rá, a kisvárdaiak már a saját térfelükön letámadták az ellenfelüket, és bár helyzetet nem igazán tudtak kialakítani, húsz perc alatt többször próbálkoztak lövéssel, mint az előző négy mérkőzésükön összesen. Josip Knezevic révén a PAFC-nak is volt egy veszélyes lövése, Molnár Gábor és Kis Tamás gyorsasága azonban nem érvényesült a széleken, így Felipének egyáltalán nem kellett védenie.

Az első félidő közepén óriási lehetőséghez jutott a Dajka László vezette újonc, elérhető közelségbe került az a bizonyos első élvonalbeli gól. Braniszlav Danilovics csak szabálytalanul tudta megállítani Brana Ilicset a tizenhatoson belül, Horváth Zoltán ezért büntetőt rúghatott, de harmatgyenge próbálkozását a hazaiak kapusa játszi könnyedséggel hárította. A kisvárdai támadó tavaly ősszel hasonló kísérletből szerzett gólt a Ferencváros ellen 1–0-ra megnyert Magyar Kupa-meccsen, s mert Braniszlav Danilovics egy centit sem mozdult el a helyéről, élünk a gyanúperrel, a felcsútiak jól tudták, mire számíthatnak, ha Horváth Zoltán-féle tizenegyes következik. Nem sokkal később jöhetett volna a büntetés, azonban Josip Knezevic a lécre bombázta a labdát, majd úgy mehettek a csapatok szünetre, hogy a Kisvárda valamivel közelebb járt a vezetés megszerzéséhez.

Nem volt kérdés, a Puskás Akadémiától sokkal több kell, ha nem akar öt forduló után ugyanúgy nyeretlen lenni, mint volt az előző bajnokságban (csakhogy akkor az első négy meccsén az előző bajnokság első négy helyezettjével találkozott...), és negyedórára sem volt szükség ahhoz, hogy a csereként beálló Balogh Balázs passzát Josip Knezevic gólra váltsa.

Megváltozott a játék képe, nagyjából az volt a kérdés, mikor jön a második hazai gól, ám a Puskás Akadémia elszórakozta a nagy lehetőségét, és ezért nagy árat fizetett. Először még Horváth Zoltán csak centiméterekkel maradt le egy jobbról kapu elé lőtt labdáról, aztán Anderson Pico lövése törte kis híján ketté a bal oldali kapufát, majd Lucas pazar gólja nem érdemtelenül juttatta története első NB I-es góljához a Kisvárdát. A vendégcsapatnak jelentős esélye volt a győzelemre, és bár „csak" egy pontot szerzett, Dajka László jól mutatkozott be az abszolút újonc kispadján.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC 5 4 1 14–4 +10 13
2. Budapest Honvéd 5 4 1 9–5 +4 12
3. MTK Budapest 5 3 1 1 9–8 +1 10
4. Debreceni VSC 5 2 3 8–5 +3 9
5. Mol Vidi FC 4 2 2 9–2 +7 8
6. Újpest FC 5 1 3 1 5–6 –1 6
7. Mezőkövesd Zsóry FC 4 1 2 1 5–4 +1 5
8. Szombathelyi Haladás 5 1 1 3 7–10 –3 4
9. Diósgyőri VTK 5 1 1 3 4–9 –5 4
10. Paksi FC 5 3 2 4–7 –3 3
11. Puskás Akadémia FC 5 2 3 5–8 –3 2
12. Kisvárda 5 1 4 1–12 –11 1
NB I, 2018–2019, 5. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., PÉNTEKHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
DVSC–MTK Budapest 3–3
Debrecen, Nagyerdei Stadion
Berke Balázs
4002
AUGUSZTUS 18., SZOMBAT
Ferencváros–Paks 1–1Budapest, Groupama Aréna Erdős József
7147
Puskás Akadémia–Kisvárda 1–1
Felcsút, Pancho Aréna
Kassai Viktor
589
Újpest–Mezőkövesd 1–1
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
Pintér Csaba
2075
Budapest Honvéd–Mol Vidi 0–3
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Farkas Ádám
2007
DVTK–Szombathelyi Haladás 1–0 Miskolc, DVTK-stadion
Andó-Szabó Sándor
3023
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik