NB I: Ukrajnában is közvetíti a magyar meccseket a helyi Sport Tv

Vágólapra másolva!
2020.05.21. 15:26
null
Szerhij Rebrov csapatának mérkőzéseit Ukrajnában is nézhetik a televízióban (Fotó: Dömötör Csaba)
A Nemzeti Sport Online a napokban úgy értesült, hogy külföldről is van televíziós érdeklődés az újrainduló magyar bajnokság közvetítési jogai iránt, és azóta eldőlt, hogy az NB I és a Magyar Kupa mérkőzéseit is műsorára tűzi az ukrán Sport Tv. Szombaton a helyi Sport 2-n lesz látható a Ferencváros–Debreceni VSC és a Mezőkövesd–Fehérvár, valamint az MTK–Honvéd találkozó – írja az ua-football.com.

 

A Nemzeti Sport Online a múlt héten értesült arról, hogy az újrainduló magyar futballszezon mérkőzései iránt van televíziós érdeklődés külföldről. Akkor megkeresésünkre Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója el is ismerte az érdeklődés tényét, de türelmet kért, mert még tartottak a tárgyalások.

Az ua-football.com csütörtöki híre alapján azonban sikerült megegyezni a feleknek: az ukrán Sport 2 ugyanis szombaton a Ferencváros–Debreceni VSC bajnokit, valamint a Mezőkövesd–Mol Fehérvár és az MTK–Bp. Honvéd kupameccset is a műsorára tűzi.

Az ukrán oldal további részleteket nem közöl, de természetesen emlékeztet arra, hogy az NB I-ben több ukrán játékos is szerepel. Az FTC–DVSC meccs kapcsán a ferencvárosi vezetőedző, az ukrán futballban legendának számító Szerhij Rebrov mellett a hazaiaktól Ihor Haratint és Olekszandr Zubkovot említik, míg a vendégektől Jurij Habovda mellett a szintén Ukrajnában született Nagy Sándort (az ukrán wikipédia-oldalon Olekszandr Arpadovics Nagy a neve) és Kusnyír Eriket. A Fehérvárban a Mezőkövesd ellen pályára léphet az ötszörös ukrán válogatott Ivan Petrjak, míg hazai oldalon Danilo Rjabenko, Andrij Neszterov és Mihajlo Meszhi is a magyarországi ukrán légió tagja, de Ukrajnában született Vajda Sándor is.

Az ukrán élvonalban egyébként a tervek szerint május 30-án folytatódhat a tavaszi szezon.

SZOMBATI PROGRAM
NB I

1. FORDULÓ
15.55:
Ferencváros–Debreceni VSC – az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
18.00:
Mezőkövesd Zsóry FC–MOL Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.05: MTK Budapest (NB II)–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik