Kizárta Andy Vajnáékat a Médiatanács egy rádiós pályázatból

2017.10.25. 17:02

Az NMHH Médiatanácsa keddi ülésén kizárta a budapesti központú, de ma már több mint 22 rádiós frekvenciával rendelkező budapesti Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t, Andy Vajna filmügyi kormánybiztos rádiós cégét a békéscsabai 88,9 MHz-es helyi rádiós frekvenciapályázatból – írja a 24.hu. A korábbi döntés még a Vajna-rádiót hozta ki győztesnek a pályázaton, szemben a frekvenciát több mint két évtizede használó helyi rádiósokkal, a Rádió 1 Békéscsabát működtető Interax Kft.-vel. Az NMHH Vajna cégének minapi ügyvezetőváltással indokolta a döntést.

Ugyanakkor a helyi rádiónak alighanem így sem lesz könnyű dolga: Vajnáék időközben hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtottak be a Csaba Rádióval. Így ha a Médiatanács ezt engedélyezi, Békéscsabán egyszerre két Rádió 1 is elérhető lesz: a Vajna-féle a 104,0 MHz-en, valamint az Interax-féle a 88,9 MHz-en – írja a 24.hu.

A portál megkereste Mazán Tamást, az Interax Kft. ügyvezetőjét, aki azt mondta, bár örülnek, de „nagyon sajnáljuk, hogy az elmúlt hónapokban bizonytalanságban tartott bennünket a kérdés. Az érdemi munka, a rádió fejlesztése helyett a pályázatra, majd a bírósági perekre kellett összpontosítanunk.”

A 24 megkérdezte a Médiatanácsot Vajnáék és a Csaba Rádió hálózatba kapcsolódási ügyének állásáról, de azt mondták, folyamatban lévő kérdésről nem adhatnak felvilágosítást.

A hasonló ügyekről és arról, hogyan vásárolhatta fel a kormány holdudvara szinte az egész magyar sajtót, ebben a cikkben írtunk részletesen: