Előfizetői tartalom

15 éve nem volt ekkora májusi deficit a büdzsében

Portfolio
Májusban 137,4 milliárd forintos hiány keletkezett az államháztartás központi alrendszerében, amire 2004 óta nem volt példa - közölte a Pénzügyminisztérium. Mivel az első hónapokban még többletes volt a magyar büdzsé, így az első öt hónap alapján is még mindig "csak" 176,4 milliárdos együttes hiánynál járunk, ami az egész éves deficit előirányzatnak csak 17,7%-át jelenti. Éppen emiatt rögzíti azt a PM közleménye, hogy "az év egészére kitűzött 1,8%-os uniós módszertan szerinti GDP-arányos hiánycél tartható".

A pénzügyi tárca közleménye a dinamikus gazdasági növekedés és béremelkedés, magas foglalkoztatottság eredményeként kiemelte azt, hogy "2019. május végéig az általános forgalmi adóból 367,3 milliárd forinttal, személyi jövedelemadóból 91,3 milliárd forinttal, a jövedéki adóból 46,5 milliárd forinttal, a szociális hozzájárulási adóból és a nyugdíj-, egészségbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés