Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által indított, összesen 300 milliárd forintos Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési programnak is köszönhetően 2020 végére megújulhat a felcsúti milliárdos Mészáros Lőrinc egyik cégének tulajdonában lévő tarcali, ötcsillagos Andrássy Rezidencia - derül ki a tarcali önkormányzat képviselő-testületének május 28-i ülésének jegyzőkönyvéből.

Az ülésen Tapodi Attila szállodaigazgató mutatta be a fejlesztések látványtervét: 13 szobával bővül a Tokaj melletti szálloda, de a projekt része többek között egy külső medence kialakítása is.

A Napi.hu írta meg, hogy a Kisfaludy program vissza nem térítendő állami pályázati forrásaiból Mészáros Lőrinc egyik cége, a a Témadesign Kft. is 324,5 millió forintot kapott. Cégadatbázisok alapján pedig kiderült, hogy a felcsúti székhelyű Témadesign Kft. a Mészáros Gasztro Kft. tulajdonában van, ami pedig a volt felcsúti polgármester egyik vállalkozása. A szálloda 2008 óta működik, de Tapodi Attila beszámolója szerint a hotel bizonyos területei már elhasználódtak, az "ötcsillagos szállodáknál egyébként elvárt az, hogy 10 évente megújuljanak" - derül ki a jegyzőkönyvből. A tulajdonos ezért határozta el az épület felújítását, a Kisfaludy pályázaton pedig sikeresen szerepeltek.

Bár az ötcsillagos hotel forgalma 2017 óta folyamatosan emelkedik, a szállodaigazgató elmondása szerint katasztrofális a munkaerőhelyzet: a képzett munkaerő csak nagyon rövid ideig hajlandó egy ilyen vidéki szállodában dolgozni. Az is kiderült a jegyzőkönyvből, hogy az Andrássy Rezidencia nem tervezi, hogy a wellness szolgáltatásokat a helyi lakosoknak kedvezményesen értékesítse, mert erre korábban sem volt semmilyen érdeklődés, de az ötcsillagos szálloda vendégei is kényelmes és nem zsúfolt körülményeket várnak el.