Célpont: Magángép röpteti Mészáros Lőrincet

2018.01.26. 18:54

Egy osztrák légitársaság luxus magángépén utazgat Európában Mészáros Lőrinc és üzlettársa, Szijj László - erről közöl riportot péntek este a Hír Tv célpont című műsora. A Cursus Aviation nevű osztrák cég egy bonyolult konstrukción keresztül közvetlenül kötődik Mészáros Lőrinchez és a MKB Bankot birtokló üzleti körhöz.

A cég osztrák felségjellel közlekedő Bombardier Challenger 605-ös luxusgépe az elmúlt hónapokban több olyan helyre is repült, ahová a felcsúti milliárdos polgármester, üzlettársai vagy azok rokonai tartottak.

  • Ezen a héten például Malagára repült a gép, ahol Mészáros két focicsapata, az Eszék és a Puskás Akadémia is edzőtáborozik. 
  • Tavaly augusztusban Korzikára repült a gép, ahonnan pár nap múlva Szijj László felesége posztolt a Facebookra.
  • A Forma 1 monacói nagydíjának reggelén pedig Cannes-ba repült a gép, ugyanaznap pedig Mészárost Szijj Lászlóval és a szintén építőiparban utazó West Hungária Bau tulajdonosával, Paár Attilával együtt látták a reptér VIP termináljában. 

A 3 milliárd forint értékű repülőt egy ismert magángépes cég, az Internationak Jet Managament üzemelteti, de a Célpont információi szerint a gép tulajdonosa egy olyan osztrák cég, amely az MKB Bank privatizációjában is részt vett üzleti körhöz tartozik.