Nyilvános vitára hívják Orbánt a diáktüntetők

2018.01.31. 19:25

A magyar oktatási rendszer helyzete miatt nyilvános vitára hívták ki Orbán Viktort a január 19-i diáktüntetés szervezői.

Mint ismert, a januári tüntetés során a diákok 12+1 pontban fogalmazták meg a követeléseiket, amelyek teljesülésére január 31-ig vártak írásos garanciát a kormánytól. Mivel az általuk kikiáltott határidő leteltéig nem kaptak érdemi választ, újabb lépésre szánták el magukat.

"Tekintettel arra, hogy fontos szerepet töltött be a rendszerváltásban, Orbán Viktor segítségét kérjük most az oktatási rendszerváltásban" – áll a szerdai bejelentés szövegében. Azt írják, ha a miniszterelnök február 7-ig, jövő szerdáig, nem fogadja el a nyilvános vitára való felkérést, akkor február 23-án, pénteken, újabb nagyszabású tüntetést tartanak Budapesten.

"Az oktatási rendszer fontosságára való tekintettel minden felelős magyar állampolgár csatlakozására számítunk, az egész országot várjuk magunk mellé" – zárják a közleményt a szervezők, akik már Facebook-eseményt is készítettek február 23-ra.