Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem lesz olcsó mulatság a fővárosi Blaha Lujza tér felújítása. A legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy Budapest egyik legforgalmasabb terének felújításához szükséges engedélyezési és kiviteli tervek elkészítése, valamint az építéshez szükséges engedélyek megszerzése is 140 millió forintjába kerül majd az adófizetőknek. A BKK által kiírt közbeszerzést a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda nyerte.

A Blaha Lujza tér 10 ezer négyzetméteres területe mellett az aluljárót is felújítják, valamint a Nagykörút és a Rákóczi út csomópontját akadálymentesítik. Új zebrát is létesítenek a Rákóczi út Astoria felé eső részén. A tervek szerint megszüntetik a téren a szervizutat, a parkolót és növelik a zöldterületet. Májusban kezdték el bontani a téren lévő Corvin áruház bádogborítását.

Tarlós István március végén jelentette be, hogy a fővárosi költségvetésben 1,8 milliárd forintot különítettek el a VIII. kerületi kereskedelmi és közlekedési csomópont rekonstrukciójára, és várhatóan még ebben az évben elvégzik a tervezési feladatokat. Akkor a politikus azt mondta: mintegy kétmilliárd forintból várhatóan 2019 végére valósulhat meg a Blaha Lujza tér rekonstrukciója.

Képünk forrása: Shutterstock