Selymes zellerkrémleves roppanós mogyoróval: így még soha nem próbáltad
Ha fel szeretnéd dobni a megszokott zellerkrémlevest, készítsd mogyoróval!

A selymes zellerkrémleves nem véletlenül sokak kedvence. Az alapreceptet fel lehet dobni almával, zöldségekkel, ha pedig valami igazán ínyenc megoldásra vágysz, mogyoróval. A leveshez mogyorótejet használj, amelyet minden nagyobb boltban megtalálsz a növényi tejek között. Ha vegán módra készítenéd, vaj helyett használj növényi készítményt, esetleg margarint.
Mogyorós zellerkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 6 dl alaplé
- 2.5 dl mogyorótej
- 2 evőkanál olaj
- 1 zellergumó
- 1 nagy krumpli
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- só
- bors
- egész mogyorószemek a tálaláshoz
Elkészítés:
Olvaszd össze egy fazékban a vajat az olajjal, dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Közben a zellert és a krumplit tisztítsd meg és kockázd fel. Add őket a puha hagymához, szórd meg jól sóval és borssal, és közepes lángon, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket 6-8 percig. Öntsd fel az alaplével, tépkedd rá a kakukkfű leveleit, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így főzd 15-20 percig, amíg a krumpli és a zeller is teljesen puha lesz. Ekkor öntsd fel a mogyorótejjel, forrald össze, és turmixold teljesen simára. Az egész mogyorókat közben vágd durvára. Tálaláskor ezekkel szórd meg az adagok tetejét.
Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül
A bableves az egyik legkiadósabb és legnépszerűbb magyar leves, amely tökéletes választás családi, baráti összejövetelekre, de a vasárnapi asztalról sem hiányozhat.
ElolvasomKép: Mariha-kitchen / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- leves
- krémleves