Selymes zellerkrémleves roppanós mogyoróval: így még soha nem próbáltad

Ha fel szeretnéd dobni a megszokott zellerkrémlevest, készítsd mogyoróval!

Zellerkrémleves mogyoróval

selymes zellerkrémleves nem véletlenül sokak kedvence. Az alapreceptet fel lehet dobni almával, zöldségekkel, ha pedig valami igazán ínyenc megoldásra vágysz, mogyoróval. A leveshez mogyorótejet használj, amelyet minden nagyobb boltban megtalálsz a növényi tejek között. Ha vegán módra készítenéd, vaj helyett használj növényi készítményt, esetleg margarint.

Mogyorós zellerkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 dl alaplé
  • 2.5 dl mogyorótej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 zellergumó
  • 1 nagy krumpli
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • bors
  • egész mogyorószemek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze egy fazékban a vajat az olajjal, dobd rá a felaprított hagymát, és párold üvegesre. Közben a zellert és a krumplit tisztítsd meg és kockázd fel. Add őket a puha hagymához, szórd meg jól sóval és borssal, és közepes lángon, fedő alatt, időnként megkeverve párold őket 6-8 percig. Öntsd fel az alaplével, tépkedd rá a kakukkfű leveleit, forrald fel, majd vedd a lángot kicsire, és így főzd 15-20 percig, amíg a krumpli és a zeller is teljesen puha lesz. Ekkor öntsd fel a mogyorótejjel, forrald össze, és turmixold teljesen simára. Az egész mogyorókat közben vágd durvára. Tálaláskor ezekkel szórd meg az adagok tetejét.

Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül

A bableves az egyik legkiadósabb és legnépszerűbb magyar leves, amely tökéletes választás családi, baráti összejövetelekre, de a vasárnapi asztalról sem hiányozhat.

Elolvasom

Kép: Mariha-kitchen / Getty Images

Ezt is szeretjük