Vastag palacsinta tepsiben sütve: nem kell közben a tűzhely mellett állnod
Ha imádod a palacsintát, de nincs időd egyenként kisütni, próbáld ki a tepsis változatot!

A tepsiben sült palacsinta a világ legzseniálisabb találmánya. A kikevert tészta most egyben sül, és amíg a sütő végzi a dolgát, te nyugodtan foglalkozhatsz azzal, amivel szeretnél. A tetejét rakd ki csokival, olajos magvakkal vagy gyümölcsökkel, amikor pedig elkészült, kínálhatsz hozzá lekvárt, porcukrot, juharszirupot.
Tepsiben sült palacsinta
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 5.5 dkg vaj
- 3.5 dl tej
- 3 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 csipet só
- olaj a tepsi kikenéséhez
- gyümölcsök, csoki, dió, mandula a tetejére
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel.
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kétféle cukrot keverd el egy tálban. Egy másik tálban vegyítsd el a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vaníliaaromát. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és öntsd a masszát egy kiolajozott tepsibe. A tetejét rakd ki gyümölcsökkel, magvakkal, felkockázott étcsokival, amivel szeretnéd. Told 220 fokos sütőbe 15-20 percre. Tálald porcukorral megszórva, lekvárral vagy juharsziruppal.
Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb
A palacsinta minden formában isteni, ám ha muffinformában sütöd, még különlegesebb és légiesebb lesz.
ElolvasomKép: bhofack / Getty Images