Vastag palacsinta tepsiben sütve: nem kell közben a tűzhely mellett állnod

Ha imádod a palacsintát, de nincs időd egyenként kisütni, próbáld ki a tepsis változatot!

Palacsinta tepsiben sütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

tepsiben sült palacsinta a világ legzseniálisabb találmánya. A kikevert tészta most egyben sül, és amíg a sütő végzi a dolgát, te nyugodtan foglalkozhatsz azzal, amivel szeretnél. A tetejét rakd ki csokival, olajos magvakkal vagy gyümölcsökkel, amikor pedig elkészült, kínálhatsz hozzá lekvárt, porcukrot, juharszirupot.

Tepsiben sült palacsinta

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 5.5 dkg vaj
  • 3.5 dl tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál vaníliaaroma
  • 1.5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 csipet
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • gyümölcsök, csoki, dió, mandula a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel.

A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kétféle cukrot keverd el egy tálban. Egy másik tálban vegyítsd el a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vaníliaaromát. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és öntsd a masszát egy kiolajozott tepsibe. A tetejét rakd ki gyümölcsökkel, magvakkal, felkockázott étcsokival, amivel szeretnéd. Told 220 fokos sütőbe 15-20 percre. Tálald porcukorral megszórva, lekvárral vagy juharsziruppal.

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

A palacsinta minden formában isteni, ám ha muffinformában sütöd, még különlegesebb és légiesebb lesz.

Elolvasom

Kép: bhofack / Getty Images

Ezt is szeretjük