Házi mignon többféle színben: nem kell érte a cukrászdába menned

Ha már gyakorlott vagy a konyhában, készíts házilag mignont!

Házi mignon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha neked is a kedvenced a cukrászdában kapható mignon, miért ne próbálnád meg házilag is elkészíteni? A süti alapját képező piskóta és vajas krém összeállítása kezdőknek sem okoz nehézséget. A kis kockákat borító cukormáz, vagyis a fondant már keményebb dió, az elkészítése ügyességet és gyakorlatot kíván. Ha ezzel még nem mersz próbálkozni, boltban vásárolt fondant-t is használhatsz hozzá.

Házi mignon

Hozzávalók 12 darabhoz:

A piskótához:

  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 dl olaj

A krémhez:

  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • pár csepp citromlé

A bevonathoz:

  • 50 dkg porcukor
  • 1 dl víz (szűken mérve)
  • 1 kávéskanál citromlé
  • pár csepp ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd kanalanként add hozzá a cukor felét, ezzel is verd fényesre. A tojássárgákat keverd habosra a maradék cukorral, majd öntsd hozzá először az olajat, utána a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Forgasd össze a tojásfehérjével. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, és 180 fokon 15 perc alatt süsd meg. A kisütött nagy, vékony tésztából vágj két egyforma téglalapot, és hagyd kihűlni.

A krémhez a lisztet keverd csomómentesre a tejjel, és főzd sűrűre. Tedd félre, hogy kihűljön. A vajat keverd habosra a porcukorral, adj hozzá vaníliaaromát és egy kevés citromlevet, majd ezt forgasd össze a kihűlt krémmel. Oszd el az egyik, szintén már kihűlt piskótalapon, és fedd be a másik lappal. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy hidegen könnyen szeletelhetővé váljon.

A mázhoz a porcukrot főzd össze szűk egy deci vízzel és a citromlével. Többfelé is szedheted, mindegyiket más-más színű ételfestékkel színezve. A hűtőből kivett piskótát vágd kockákra, és sorakoztasd fel egy rácson, ami alá tálcát teszel. Vond be őket a cukormázzal. A lecsepegő mázat felfogja majd a tálca, és nem lesz az egész konyha ragacsos. Egy-két órát hagyd szobahőmérsékleten száradni.

5 dolog, amire figyelj fondant készítésénél: a tiéd lesz a legszebb torta

Még a legegyszerűbb piskóta vagy muffin is varázslatosabbá tehető, ha fondanttal díszíted. Elmondjuk, mire figyelj, hogy a tiéd legyen a legszebb sütemény.

Elolvasom

Kép: Baloncici / Getty Images

Ezt is szeretjük