Fenséges krémes vegán gombaleves – glutén-, tej- és tojásmentes recept

Pompás ízű, elegáns külsejű leves sok-sok gombával és egy kis fehérborral gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

Az elronthatatlan krémes vegán gombaleves izgalmas íze és pompás külseje mindenkit levesz a lábáról.
Az elronthatatlan krémes vegán gombaleves izgalmas íze és pompás külseje mindenkit levesz a lábáról.LauriPatterson

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm gomba
  • egy közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 3 evőkanál növényi olaj
  • 150 ml vegán fehérbor
  • 1 liter gluténmentes zöldségalaplé
  • 4 dl növényi tejhelyettesítő ital
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • petrezselyem a tálaláshoz (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, a kakukkfüvet, a bort és főzzük 5 percig. Tegyük bele a zöldségalaplevet, főzzük együtt 15 percig, majd keverjük hozzá a növényi italt, és újabb 5 percig főzzük.

Keverjük össze a kukoricakeményítőt hideg vízzel. Öntsük a levesbe, és időnként megkeverve 1-2 perc alatt sűrítsük be. (Ha túl hígnak találjuk, mehet bele még egy kevés vízzel elkevert kukoricakeményítő.) Vegyük le a tűzről, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Serpenyős spenótos tészta egy kis citrommal: glutén-, tej-, tojásmentes (vegán) recept Serpenyős spenótos tészta egy kis citrommal: glutén-, tej-, tojásmentes (vegán) recept

Az a recept, ami úgy kezdődik, hogy néhány hozzávaló kell és mindössze egy serpenyő, és még egészséges is lesz, az tud valamit. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

2021. január6., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Vegán tavaszi tekercs

Ha valami egzotikusat ennél, van egy jó tippünk. Tálalj mellé fűszeres, paradicsomos rizst, vagy ízesítsd grillezett ananásszal és sáfránnyal.

2021. június13., 10:20

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

A vegán pizza nem rosszabb, mint a hagyományos, ha tudod, mivel érdemes feldobni

Lássuk csak, milyen növényi alapanyagokat szeretünk: szarvasgombaolaj, aszalt paradicsom, fekete olíva, articsóka és sörélesztőpehely… ezek mind rá is kerültek erre a klassz fogásra, aminek a tetejét friss bazsalikommal vagy rukkolával érdemes megpakolnod.

2020. október16., 06:04

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek