Hozzávalók 2 személyre
A mártogatóshoz
- 0.5 darab lime leve és héja
- 1 mk. füstölt paprika
- ízlés szerint só, bors, csili, fokhagymapor
- 4 nagy ek. majonéz
- 1 ek. barna cukor
- 1 nagy ek. tejföl
A grillezéshez
- 30 deka tengerihal-szelet
- 30 deka tenger gyümölcsei vegyesen
- 3 ek. citromlé
- ízlés szerit só, bors, zöld bors
- 3 ek. olaj
- 1 ek. puha vaj felolvasztva
Elkészítés:
A mártogató hozzávalóit keverd el alaposan, majd tedd a hűtőbe.
A halat és a tengeri herkenytűket fogasd össze az olajjal, citromlével és ízesítőkkel alaposan (akár egy zacskóban), majd faszenes grillen néhány perc alatt süsd puhára. Friss zöldségek, gombasaláta és házi tészta tetején is finom.
Egy remek, egyszerű salátát hoztunk, ami a tavasszal grillezett húsok mellett a legfinomabb. Ha ebben a változatban megunod, egy gyors, vörös pestós öntetet dobj össze hozzá, és grillezett paradicsommal tálald.
Tovább olvasom