Olasz garnélarizottó – friss zöldfűszerekkel és egy kevés lime-mal a legtökéletesebb

A rizottó akkor is finom, ha csak fehérbor, vaj és egy adag olasz sajt van a tetején, hát még egy adag frissen sült garnélával. Ha van otthon friss petrezselyem, abból is szórj egy keveset a tetejére.

A garnélát tonhallal is helyettesítheted.
A garnélát tonhallal is helyettesítheted.photosimysia

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka tisztított garnélafarok
  • 2 nagy ek. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 1 bögre rizottórizs
  • 2 bögre alaplé
  • 2 ek. paradicsompüré
  • 1 mk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom
  • 10 deka frissen reszelt parmezán a tetejére
  • 0.5 deci fehérbor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • néhány csepp lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékének egyik felén süsd meg a garnélát a fokhagymával, majd fűszerezd és locsold meg néhány csepp lime-lével. 

A másik felére szórd a rizst, és néhány perc után öntsd hozzá a fehérbort. Ha elpárolgott, kis adagonként, folyamatosan kevergetve puhítsd meg a rizst. Ha elkészült, fűszerezd, add hozzá a paradicsompürét, a garnélát, és tetejére szórt sajttal tálald.  

Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel Ezt teszik az egészségeddel a zsírok, amiket eszel

Telített vagy telítetlen? Hasznos vagy káros? Elmondunk mindent, amit tudnod kell a zsírsavakról.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

Napi beledobálós: garnélás-édesburgonyás stir-fry őszi hangulatban

A csilitől és a szerencsendiótól igazán fűszeres, az édesburgonyától pedig abbahagyhatatlan lesz ez a fogás, ami nagyjából percek alatt elkészül. Ráadásul nagy konyhai szakértelem sem kell hozzá, csak jól összepirítani a sok remek alapanyagot, és forrón, fűszeresen tálalni.

2021. október13., 09:00

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Tészta csípős garnélával és paradicsommal

Ez a fogás akkor is remek, ha csak egy nagyon kevés garnéla van otthon. Ha pedig szeretnéd egészségesebbé varázsolni, akkor tálalás előtt egy jó nagy darab avokádót kockázz a tetejére.

2021. augusztus29., 12:52

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

2021. október26., 11:24

A rizottó zöldborsóval is finom, mi pecorino sajttal és egy kevés tejszínnel dobtuk fel

Egy kevés fehérbor, jó sok vaj és egy nagy adag zöldségalaplé, és máris tökéletes lesz a rizottód, főleg, ha nem mulasztod el folyamatosan kevergetni, hogy igazán krémes legyen a végeredmény.

2021. május6., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek