Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.
Házi pitába töltve is finom, egy nagy adag tejföllel és friss korianderrel.Brian Hagiwara

Hozzávalók

  • 1 darab padlizsán
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 közepes darab sárgarépa apróra vágva
  • 70 gramm lencse
  • 30 gramm vörös lencse
  • 400 gramm bab megfőzve
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 400 gramm apróra vágott, hámozott paradicsom
  • 20 gramm étcsokoládé összevágva
  • ízlés szerint csilipor, oregánó, kömény, füstölt paprika, koriander, fahéj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 0.5 darab lime leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a pradlizsánt egészben, a legjobb, ha faszenes grillen sütöd. Tedd félre egy tányérra hűlni, majd húzd le a héját, és távolítsd el a szárát. Kockázd fel, majd tedd félre.

Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a hagymát és a sárgarépát egy csipet sóval, és alacsony-közepes lángon 15-20 percig pirítsd, amíg a sárgarépa megpuhul.

Hozzáadjuk a padlizsánt, mindkétfajta lencsét, a vesebabot, szójaszószt, paradicsomot, csokoládét, csiliport, oregánót és a többi fűszert. Keverd össze, majd öntsd hozzá az alaplét. Forrald fel, majd kapcsold le nagyon alacsonyra a hőt. Takard le fedővel, és főzd másfél órán keresztül, időnként megkeverve.

Kedvenc vega helyeitek Budapesten Kedvenc vega helyeitek Budapesten

Sokan vagytok vegák, vagy, akik szeretik a húsmentes konyhát. Szuper éttermeket ajánlottatok nekünk, megmutatjuk, hogy mik a ti kedvenceitek.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezt a klassz padlizsánburgert kecskesajttal és lilahagyma-lekvárral készítettük el

Egy igazán finom vega szendvics következik, amit jó sok sajttal és fűszeres lilahagyma-lekvárral dobtunk fel. Utóbbihoz süsd meg a hagymákat vaj és olaj keverékén, ízesítsd sóval, balzsamecettel és barna cukorral, és már kanalazhatod is a szendvicsedbe.

2021. június1., 12:52

Füstös padlizsán-dió saláta gránátalmával

Még egy padlizsános salátarecept, amiből nem érdemes kihagynod a mozzarellagolyókat és a pirított kenyérkockát sem, amikre ha fűszervaj is kerül a pirítás előtt, akkor biztosan elég tartalmas lesz a fogás.

2021. augusztus21., 12:52

Padlizsános teriyaki tál bélszínnel – egy adag csirkemellel és anélkül is finom lesz

A padlizsán remek alap minden fűszeres fogáshoz, mert semleges íze miatt a csípős, paradicsomos és az édeskés pácokat is könnyen magába szívja. Ezzel a gyors fogással be is bizonyítjuk.

2021. május27., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Toszkán babos pirítós – ezt próbáld ki vacsorára!

Olasz hangulatban minden finomabb. Miért lenne ez a gyors fogás kivétel?

2021. augusztus28., 10:24

Pestóval és sajttal töltött padlizsánfalatok – egy nagy kanál paradicsomlekvárral érdemes tálalnod

A paradicsomlekvár egy adag vajjal, balzsamecettel, fahéjjal és barna cukorral alaposan összefőzve a legfinomabb. Főzd össze a ragut a felkockázott, hámozott paradicsomokkal, és egyadagos változatban is elkészítheted.

2021. május25., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek