Mexikói penne avokádóval – ne csak olasz tésztákban gondolkodj!

Mexikói hangulatban is készülhetnek klassz tésztaételek, amiket könnyen egészségesebbé varázsolhatsz friss jalapeño paprikával, friss avokádóval és apróra kockázott paradicsomokkal.

Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.
Ha hőálló tálakba teszed, egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére.FEDelchot

Hozzávalók 1 személyre

  • 10 deka teljes kiőrlésű penne
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab hagyma apróra vágva
  • 1 kisebb darabb (csípős) paprika apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, koriander, csilipor, őrölt kömény
  • 300 gramm konzervparadicsom felkockázva, a levével együtt
  • 20 deka csemegekukorica
  • 1 darab avokádó apróra vágva
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 1 deci alaplé
  • 1 bögre reszelt sajt (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a tésztát sós vízben 10-12 percig, amíg al dentére fő. Közben közepes méretű serpenyőben melegítsd fel az olajat. Add hozzá a felszeletelt hagymát és borsot, és 10 percig gyakori keverés közben süsd, amíg aranyszínű nem lesz. Keverd hozzá a fokhagymát és a fűszereket, majd add hozzá a paradicsomot, egy kevés vizet, a kukoricát és az alaplevet. Főzd 15 percig. Közben keverd el az avokádót a lime levével és héjával. Kanalazd a tésztát tálakba, tedd rá a szószt, az avokádót, és ha van otthon, akkor friss korianderleveleket is. Ha hőálló tálakba teszed, egy-egy nagy adag sajtot is olvaszthatsz a tetejére. 

Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából Nevelj új zöldséget a kókadt répából és a fonnyadt salátából

Elmondjuk, hogyan keltsd életre azt, ami eddig a kukában landolt.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Csípős, kolbászos tészta – friss zöldségekkel lesz az igazi

Ha már csalunk a kolbásszal és a tésztával, kerüljön mellé egy jó nagy csokor snidling, bazsalikom és friss, hámozott paradicsomok, amiket mi mindig egy kis balzsamecettel locsolunk meg, mielőtt a fogásokba kerülnének.

2021. augusztus27., 10:24

Mexikói leves Desperado módra

Mi csípősen szeretjük a legjobban, rengeteg sajtos tortillacsipsszel és friss jalapenokarikákkal a közepén. És ezzel még nem ért véget a levesbetétek sora: az egész attól lesz a legizgalmasabb, hogy a forró leves közepébe egy nagy adag hideg tejföl és frissen felkockázott, lime-mal ízesített avokádó is kerül.

2021. október18., 09:24

Édesburgonyás quesadilla napon szárított sonkával és jó sok olvadt sajttal

Ha maradt az ebédről egy kevés édesburgonya-püré, használd fel vacsorára, és készítsd el vele ezt a remek quesadillát. Rengeteg reszelt vörös cheddar kerül bele, és azért, hogy a friss, ropogós zöldségek se maradjanak ki belőle, paradicsomot és rukkolát is töltöttünk a tekercsekbe.

2021. október19., 09:24

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek