Pavlova hideg barackos-vaníliás raguval és pisztáciával

A csonthéjasok bőven kaptak szerepet ebben a desszertben, a pisztácia mellett egy kevés diólikőr is került a barackok mellé, így lett igazán finom a végeredmény.

Ha a Pavlova alakja nem lett éppen tökéletes, vágd apró darabokra és készíts tejszínnel és gyümölcsökkel rétegezett pohárkrémet belőle.

Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.
Maracujával és vaníliafagylalttal tálald.Roxiller

Hozzávalók

A Pavlovához

  • 6 darab tojásfehérje
  • 30 deka porcukor
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fehérborecet

A tetejére

  • 30 deka őszi- vagy sárgabarack felkockázva
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 2 evőkanál méz vagy maracujaszirup
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab citrom leve és héja
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és rajzold meg a Pavlova formját. A barackos réteg hozzávalóit forrald össze és tedd félre hűlni. Ezek után verd kemény habbá a tojásfehérjét és a sót, a cukrot pedig csak fokozatosan, kanalanként adagold a habhoz.

Add a keverékhez a kukoricakeményítőt és a fehérborecetet, és kalazd a sütőpapírra a felevert habot. Nyomj egy kis mélyedést a közepébe, süsd 5 percig, majd vedd le a hőmérsékletet 130 fokra légkeverés nélkül, és süsd további 75 percig. A sütőben hagyd teljesen kihűlni, majd kanalazd rá a barackos réteget. Maracujával és vaníliafagylalttal a legfinomabb. 

20 poharas desszert, amit imádni fog 20 poharas desszert, amit imádni fog

Ha túl hígra sikerül valami nem, gond, amúgy is pohárban tálaljuk. Ha nem lesz szép a piskóta, sebaj, pohárba vele! És ugye, hogy ínycsiklandó, ahogy látjuk a rétegeket a pohár oldalán?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A görög joghurt és a barack tökéletes páros, be is tudjuk bizonyítani

Nem kell minden klassz desszertnek ezer évig készülnie, ez a joghurtos-barackos fogás igazi görög csemege, amely még finomabb akkor, ha egy kis levendulás mézet is csorgatsz a tetejére.

2020. október14., 06:04

Olcsó és isteni: tejszínes hagymaleves

Akkor a legfinomabb, ha mellé vajjal megkent és emmentálival alaposan megszórt bagettszeleteket pirítasz meg a sütőben.

2022. február13., 06:24

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ez a Pavlova nálunk gyömbéres-citromos mascarponekrémmel és fehércsoki-öntettel készült

Ha megúsznád a gyümölcsök aprítását, egy klassz, nyári gyömbéres krémet kanalazz a ropogós sütemények közepére, majd egy nagy adag házi tejszín és fehércsoki-krém következzen.

2020. augusztus7., 06:04

Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

2020. július5., 06:04

Ünnepi hangulatban: Pavlova borsos-rumos gránátalmával és egy nagy adag tejszínhabbal

Ez a desszert annyira elegáns, hogy vendégváráskor és egy nyári bulin vagy szülinapon is megállja a helyét.

2020. augusztus8., 08:11

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek