Próbáld ki ezt az egyszerű fogást édesburgonyával, májjal és friss borsóval!

Még egy egyszerű, összedobálós fogás, amit a tejszín dob fel igazán, a végén hozzáadott borsótól és mentától pedig egészséges és kissé különleges, keleti hangulata lesz.

Ha nem vadulnál a mentával, snidling és petrezselyem is tökéletes helyette, ha pedig még tartalmasabbá tennéd, a legvégén egy adag sült fokhagymás bulgurral tálald. A lényeg, hogy legyen benne minden kedvenced, és hogy a májat éppen akkor és egy kicsivel sem később vedd le a tűzről, amikor már megfelelően átsült.

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre friss zöldborsó
  • 1 kisebb csokor menta a tálaláshoz
  • 0.5 kiló csirkemáj
  • só, bors és majoránna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb darab édesburgonya felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1.5 deci tejszín (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

Dobj a forró zsiradékok keverékére a májon, tejszínen és a borsón kívül minden hozzávalót, ízesítsd, majd puhítsd fedő alatt 10 percet. (Ha szükséges, egy kis vizet is önts alá.) Ha ezzel megvagy, a kimaradt alapanyagok is mehetnek a tálba, azok is főjenek maximum 10 percen át a májdarabok méretétől függően. Ha túl sok levet engedett, egy teáskanál kevés vízben elkevert étkezési keményítővel sűrítheted be a legvégén. Bulgurral, tészta vagy zellerpüré tetején, de párolt, fűszeres cékla és fehérrépacsipsszel is finom. 

Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet Csirkemáj édesburgonyával és borsóval – egyszerű egytálétel, ami gyors vacsora lehet

A kissé édeskés édesburgonya és a klassz, frissen sült máj a sós baconfalatokkal nem is igényel túl sok köretet, csak pár szelet rozskenyeret egy kevés fűszervajjal.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Édesburgonyás krokett – kéksajtos öntettel és csirkemellel a legfinomabb

Ez a gyors krokett remek köret lehet, és ha vega vagy, csak locsold meg egy kevés sajtszósszal és grillezz mellé néhány szelet nektarint. Könnyű ebédként és vacsoraként is megállja a helyét.

2021. szeptember29., 10:24

Édesburgonya édességben – egy adag pillecukorral gyors desszertet készíthetsz vele!

Egy tengerentúl ihlette gyors desszert, amihez nem is kell más, csak kedvenc kekszeid, amiket belemártogathatsz egy ronda, esős, stresszes nap után. Ha megszereted, legközelebb akár vendégváróként is bevetheted.

2021. március26., 10:44

Csak néhány összetevő kell ezekhez a csirkemájas-fehérrépás párnákhoz

Ha gyors, hétvégi reggelit dobnál össze és van otthon egy kis adag maradék csirkemáj, süsd meg ezt az isteni minimálfogást, amit mi egy kis adag édesre puhult fehérrépával feltuningolva szeretünk a legjobban.

2021. január31., 06:04

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Édesburgonya és bulgur – tökéletes újévi, életmódváltó fogás

Mi csípősen szeretjük a legjobban ezt a klassz salátát, amit tortillalapokba töltve akár magaddal is vihetsz a munkahelyedre. Ha hiányzik belőle a hús, néhány szelet napon szárított sonkát érdemes kínálod mellé.

2021. január14., 06:04

Készítettél már sütit édesburgonyából? Sűrű és sokáig puha lesz a titkos összetevőtől

Mi is imádjuk az édesburgonyát, és szeretjük minél több fogásba belecsempészni. Sütve, püré formájában és akár süteményekben is remek, bebizonyítjuk!

2021. február7., 06:00

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek