Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

Annak érdekében, hogy az ízek harmóniája még tökéletesebb legyen, ennek a sütinek a tésztáját egy kicsit több sóval készítettük. Így már majdnem minden ízből akad benne a tökéletes egyensúly kedvéért.

A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.
A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.krblokhin

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 30 deka banán összevágva
  • 20 deka fekete ribizli
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja

A tésztához

  • 1 csapott teáskanál
  • 25 deka liszt
  • barna cukor a tetejére
  • 5 deka cukor
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, a cukorral, a sóval és a citromlével, majd öntsd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára.

A tésztához keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá az ízesítőket, a sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is szórd meg. Langyosan, egy adag gyümölcsfagyival a legfinomabb. 

Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek Crumble és Cobbler: angolszász alapdesszertek

Mindkettőben közös a saját levében, pici cukorral karamellizálódó gyümölcs. Az egyikre morzsa kerül, a másikra tészta. Gyors, gyümölcsös, finom.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe kerüljön egy-két evőkanálnyi.

2020. július2., 06:04

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek