Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

Ha ez még nem lenne elég, puhíts meg néhány adag garnélát egy kevés olajon, majd édes-csípős szószban forgasd meg, és tálald a tetején. Nálunk kissé langyos, de nagyon gazdag nyári saláta lett belőle.

Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.
Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.amstockphoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 vékony szelet ananász felkockázva
  • 1 csomag füstölt tofu felkockázva (min.20 deka)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 deci kókusztej
  • 2 adag friss uborka, kaliforniai paprika és zellerszár felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csili, friss citromfű, római kömény
  • 1 marék pirított kesudió
  • 1 kávéskanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a fokhagymát, a tofut és az ananászt a forró olajra, majd pirítsd legalább 5 percen át. Ezek után mehet hozzá a kóksztej, a mogyoróvaj és a fűszerek. Ha a keverék szépen besűrűsödött és egy kicsit lehűlt, tálald a friss zöldségek (vagy párolt rizs) tetején egy-egy adag kesudióval megszórva. Csirkecomfilécsíkokkal teheted még tartalmasabbá. 

Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj? Teszt: melyik a legfinomabb mogyoróvaj?

Mekkora a hazai kínálat? Megéri az árát egy 1700 forintos termék? És egyáltalán, mi a fene az a mogyoróvaj?

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a gyors, kacsával készült stir fry ananásszal és csilivel az igazi

Kínai fűszerekkel, kicsit csípősen a legfinomabb ez a ragu, ami mellé nem is kell mást készítened, csak egy nagy adag párolt rizst. Ha van otthon friss citromfű, abból is szórj a tetejére.

2021. február13., 06:00

Sütemények helyett inkább ezeket a mogyoróvajas-narancsos szeleteket próbáld ki!

Akár utazáshoz, gyors tízóraiként is bevethetők ezek a házi kekszek, amik még jobbak, ha valamilyen egészséges édesítővel dobod fel őket. Ha ebben a változatban megunod, citromos-levendulás ízben is dobd össze.

2021. január17., 06:04

Őszi vitamintuning: spanyol gazpacho csípősen, ananásszal

Miért ne ehetnénk ősszel is gazpachót? Ebben a csípős, ananászos változatban ráadásul még finomabb, és akár vegánként is bátran falatozhatod.

2020. november4., 06:04

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek