Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

Nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek, így ha van a kertben friss petrezselyem, kapor és snidling, ne sajnáld belőle, ahogy a friss paradicsomokat sem!

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csokor friss petrezselyem összevágva
  • 15 deka feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 2 nagy bögre durumpenne
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 0.5 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és még melegen add hozzá a tejszínt és a vajat. Közben süsd meg az olajon egy kissé a besózott cukkinidarabokat. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél 7 hiba, amibe belefuthatsz a tésztafőzésnél

Olajat teszel a főzővízbe? Ráöntöd a szószt a tésztára? Tudsz te ennél jobbat is!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Hidegen is finom: tavaszi tésztasaláta snidlinggel és parmezánnal

Egy kis tejszín, majonéz és friss zöldfűszerek, és máris készítettél egy fogást, amivel minden vega vendég jóllakik, a húsevőknek pedig elég egy-egy grillezett citromos-sajtos csirkecomb vagy vörös pestóval ízesített halszelet a gazdag köret mellé.

2021. április9., 10:44

Olasz grillzöldségsaláta balzsamecettel és parmezánnal – hidegen még finomabb

Nem kötelező a grillen csakis húsokat készíteni. Ha húsmentes napot tartanál, néhány perc alatt süsd készre kedvenc zöldségeid és készítsd el ezt a remek, olasz salátát. Csinálj belőle jó nagy adagot, mert hidegen még finomabb.

2021. június2., 10:44

Gofri mandulaliszttel és cukor nélkül – egy kevés tejszínhabbal és eperlekvárral a legfinomabb

Ha egy kicsit egészségesebben készítenéd kedvenced, ezt a receptet ajánljuk, ha pedig igazán finomra szeretnéd, a (cukormentes) eperlekvár se maradjon le a tetejéről.

2022. február11., 06:32

Spenótos zabpalacsinta, snidlinges juhtúróval töltve

Ha egy kicsit elég volt már a húsból az ünnepek után, készítsd el ezt a jó kis pikáns, spenótos fogást vacsorára vagy ebédre.

2020. január7., 12:00

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek